Samospráva

Boj Bauera o županský post: Podporuje ho už 7 pravicových strán + traja exkandidáti!

Z tábora stredo-pravých strán prichádza oficiálna podpora pre kandidáta Rudolfa Bauera na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK). Tie deklarujú záujem dosiahnuť zmenu na tomto poste. V druhom kole volieb sa stretne Bauer s doterajším predsedom VÚC Zdenkom Trebuľom.

Ilustračný obrázok k článku Boj Bauera o županský post: Podporuje ho už 7 pravicových strán + traja exkandidáti!
Zdroj: TASR

Volebnú podporu kandidátovi Rudolfovi Bauerovi (KDS) do druhého kola volieb predsedu KSK dnes deklarovali strany SDKÚ-DS, KDH, SaS, hnutie NOVA, OKS a Demokratická strana (DS). Predstavitelia siedmich stredo-pravých strán podpísali v Košiciach dohodu o volebnej podpore tohto kandidáta a povolebnej spolupráci.

Bauera zároveň podporili traja neúspešní pravicoví kandidáti z prvého kola – Dominika Palaščáková (NOVA), Rastislav Masnyk (SaS, SDKÚ-DS) a Ivan Kuhn (OKS). Spoločne taktiež podpísali dohodu o volebnej podpore a povolebnej spolupráci.

„Všetky strany vyjadrili záujem, aby sme dosiahli víťazstvo v druhom kole, aby sa pravicoví voliči postavili jednotne za spoločného kandidáta. Máme záujem dosiahnuť zmenu v kraji na poste predsedu samosprávneho kraja, ale aj v prístupe samosprávneho kraja k riešeniu niektorých problémov, v prvom rade vysokej nezamestnanosti, ako aj zvyšovaniu kvality služieb a efektívnejšiemu nakladaniu s verejnými zdrojmi,“ uviedol Bauer pre novinárov. Pred druhým kolom sa pravica podľa neho chce sústrediť najmä na mobilizáciu voličov k účasti na voľbách.

V druhom kole volieb šéfa KSK sa stretne Bauer s doterajším predsedom VÚC Zdenkom Trebuľom (Smer-SD, Most-Híd, SMK). V prvom kole vyhral Trebuľa so ziskom 48,57 percenta hlasov, bývalý šéf KSK Bauer bol druhý, keď zaň hlasovalo 24,53 percenta voličov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM