Eliška Šándorová Správy

Boj poisťovní (2.): Dôvera ponúka bezpečné lieky, lekára na telefón i výhody bežcom

Tí, ktorí uvažujú nad zmenou zdravotnej poisťovne, musia sa poponáhľať. Čas majú iba do konca septembra. Čo ponúkajú komerčné poisťovne?

Ilustračný obrázok k článku Boj poisťovní (2.): Dôvera ponúka bezpečné lieky, lekára na telefón i výhody bežcom
Zdroj: TASR

Zdravotné poisťovne sa v týchto dňoch „pretekajú“ v tom, aby si aj v budúcom roku udržali svojich poistencov. Dôvodom je termín 30. september, dokedy je možné požiadať o zmenu poisťovne. Každoročne tak robia desaťtisíce Slovákov.

Po Všeobecnej zdravotnej poisťovn je druhou najväčšou poisťovňou komerčná Dôvera. Kým štátna má 3,3 milióna poistencov, Dôveru využíva 1,42 milióna ľudí. Čím si ich chce udržať?

Čítajte aj: Blíži sa chrípková sezóna, hygienici apelujú na očkovanie a kontrolu škôlkarov

Bezpečné lieky

Poisťovne majú okrem štandardných služieb aj vlastné produkty. Dôvera ako jediná zdravotná poisťovňa ponúka svojim poistencom službu eHealth. Je to napríklad elektronický recept a informácie zachraňujúce život pod názvom Bezpečné lieky 112.

"Pacient sa dozvie všetko o liekoch vrátane upozornení na situácie, keď užívané lieky môžu škodiť. Dostane zrýchlené a ďalšie dôležité a užitočné informácie, ktoré pomáhajú nielen jemu, ale aj lekárom,“ vyjadril sa pre Dnes24.sk hovorca Dôvery Branislav Cehlárik.

Poisťovňa za pozitívum považuje aj schvaľovanie a preplácanie liečby nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí v zrýchlenom režime. Zdravotnú dokumentáciu môže mať pacient vždy poruke buď v mobile prostredníctvom bezplatnej aplikácie, alebo v počítači formou Elektronickej pobočky.

Čítajte aj: Boj poisťovní (1.): Všeobecná zdravotná poisťovňa láka na prevenciu aj dovolenkou

Pre diabetikov a bežcov

Až takmer 400-tisíc Slovákov trápi cukrovka a práve služba Dôvera Pomáha diabetikom je týmto pacientom určená. "Benefit je aj vrátanie doplatkov na lieky v hodnote 200 eur pre každého člena rodiny. Požiadalo si oň už takmer štvrť milióna ľudí,“ dopĺňa Cehlárik.

Tí, ktorí milujú beh a dbajú na správnu životosprávu, môžu dostať zľavy na štartovnom na veľkých aj malých bežeckých podujatiach.

Najnovšou službou, ktorú pred pád dňami Dôvera spustila, je Linka24. Ide o non-stop telefonické konzultácie pacientov s lekármi. Môžu sa s nimi poradiť aj o tom, čo robiť v prípade zhoršenia svojho zdravotného stavu.

Dôvera sa považuje za lídra v digitalizácii slovenského zdravotníctva. Aj preto v prípade, že sa rozhodnete stať jej poistencom, nemusíte nikam chodiť.

Prihlášku vybavíte elektronicky, ktorú vám bezplatne doručí kuriér. Musíte tak urobiť najneskôr 30. septembra 2016. Po schválení prihlášky sa jej poistencom stanete od 1. januára 2017.

V piatok sa dočítate o poisťovni Union, ktorá dáva príspevok na test potravinovej intolerancie a mamičkám ponúka pôrodné asistentky.

Čítajte aj: Pre chyby v zmluvách dostala poisťovňa mastnú pokutu. Kto ju zaplatí?

Ilustračné foto, TASR

Zdravotníctvo
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM