Ľubomír Hudačko Správy

Boj proti častému výskytu aquaplanningu: Na časti D1 položia mikrokoberec!

Údržba diaľnice D1 na východe spôsobí ďalšie čiastočné obmedzenia. Kvôli nepriazni počasia sa znemožnila priľnavosť pneumatiky k vozovke, na jej povrch sa tak bude klásť mikrokoberec. Pozrite si podrobnosti a zmeny, s ktorými musia vodiči na východe rátať.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti častému výskytu aquaplanningu: Na časti D1 položia mikrokoberec!
Zdroj: TASR

V súvislosti s častým výskytom aquaplanningu počas nepriaznivého počasia, sa bude realizovať pokládka mikrokoberca na 3,5 kilometrovom úseku diaľnice D1 Prešov – Budimír (rýchly jazdný pruh) pri križovatke Lemešany v smere do Košíc. Výsledkom údržby bude zdrsenie a vyrovnanie povrchu tohto úseku.

Čiastočné obmedzenie v súvislosti s pokládkou mikrokoberca bude v utorok 15.07.2014 v čase od 7.00 hodiny do pondelka 28.07.2014 do 20.00 hodiny. Doprava bude presmerovaná do voľného jazdného pruhu. „Národná diaľničná spoločnosť sa týmto ospravedlňuje za znížený komfort vo využití diaľnice D1 v Prešovskom kraji. NDS zároveň žiada motoristickú verejnosť o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky a rešpektovanie dopravného značenia,“ oznamujú zástupcovia diaľničnej spoločnosti.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM