Lenka Fedorová Rôzne Správy

Brilantný úspech košických tanečníkov: Zlatý hetrik z majstrovstiev Európy!

3 dni, 97 športovcov, 14 krajín. Majstrovstvá Európy v tanci na vozíčku boli pre košický pár mimoriadne úspešné.

Ilustračný obrázok k článku Brilantný úspech košických tanečníkov: Zlatý hetrik z majstrovstiev Európy!
4
Galéria
Zdroj: Roman Benický, SPV

Tanečníci Helena Kašická a Peter Vidašič majú za sebou fantastický víkend. Na majstrovstvách Európy prevalcovali všetkých súperov a získali tak tri zlaté medaily.

Dojatí hrdinovia

“Keď sme dotancovali latino, tak mi všetci hovorili, že to vôbec nebolo dobré. Musel som to ísť von predýchať, lebo naozaj boli kritickí.Napokon sme vyhrali a priznali sa, že si len zo mňa robili žarty. Ja som im uveril,” povedal krátko po zisku tretej medaily Peter Vidašič.

Helena Kašická neskrývala dojatie: "Teším sa na oslavy, po dvoch medailách sme sa sústredili ešte na tretiu súťaž a nechceli sme oslavovať. No teraz chcem byť aspoň trošku s rodinou a s kamarátmi tanečníkmi to poriadne osláviť,” priznala.

Skvelá atmosféra, vysoká profesionalita

Na súťaži sa darilo aj ďalším Slovákom. Mária Gazdíková s Marošom Olejárom vybojovali dva kovy, striebro z freestylu a bronz v štandarde. Ako prví sa však z medaily pre Slovensko tešili v úvodný deň šampionátu Mária Dutková s Martinom Šolcom vo freestyle svojej kategórie, kde vybojovali bronz.

Vysokú profesionalistu a úroveň výkonov ocenila i ambasádorka šampionátu, profesionálna tanečnica Natália Glosíková: “Kým u zdravých tanečníkov dbáme najmä na kroky, v prípade zdravotne znevýhodnených, to, žiaľ možné nie je. Ja by som odporučila zdravým tanečníkom prísť sa pozrieť a zobrať si veľký príklad z týchto kolegov. Ich výraz, ktorý je v tanci mimoriadne dôležitý, je častokrát na oveľa profesionálnejšej úrovni.”

Foto: Roman Benický, SPV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM