Správy

Brutálny útok podguráženeho Košičana (49): Žena s reznou ranou na tvári skončila v nemocnici!

Košickí muži zákona informovali o kurióznom prípade domáceho násilia. Obvinenému mužovi hrozí podľa polície v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Brutálny útok podguráženeho Košičana (49): Žena s reznou ranou na tvári skončila v nemocnici!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečení dôkazov z prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 49-ročného Košičana, ktorý pred niekoľkými dňami fyzicky napadol svoju manželku. Žene spôsobil reznú ranu na tvári s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Informovala o tom košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

,,V stredu (21.6.) podvečer polícia prijala na linku 158 oznámenie od 48-ročnej ženy z Košíc o tom, že potrebuje pomoc polície, pretože ju manžel porezal nožom v chate v záhradkárskej lokalite v Košiciach Šaci. Vyslaná policajná hliadka na mieste zistila, že oznamovateľka má reznú ranu v oblasti tváre. Najprv policajtom uviedla, že ju manžel fyzicky napadol. Policajná hliadka ihneď privolala RZP," popisuje prípad Mésarová.

Ako ďalej uviedla, osobu podozrivú zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví policajti na mieste zadržali a následne predviedli na policajné oddelenie. Podozrivý muž bol zjavne pod vplyvom alkoholu, pričom odmietol vykonať dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu.

Podľa polície ženu so zraneniam previezli záchranári do nemocnice, kde však uviedla, že fyzicky napadnutá nebola a zranenia si spôsobila sama. Udalosť na polícii napokon nechcela oznámiť a s políciou ďalej nespolupracovala. Polícia začala konať a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

,,Domáce nezhody medzi manželmi riešili policajti v minulosti viac krát. Obvinený muž bol v minulosti viac krát trestne stíhaný za ublíženie na zdraví i nebezpečné vyhrážanie. Polícia zároveň skúma trestno-právnu zodpovednosť obvinenej osoby pre podozrenie zo spáchania trestného činu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Obvinený muž je stíhaný väzobne a za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe, mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," uviedla na záver hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM