Tlačové správy

BUBO bál prilákal tisíce Košičanov: Takto to vyzeralo na populárnom cestovateľskom festivale

Pilotný ročník cestovateľského festivalu BUBO bál Košice 2014 sa tešil veľkému záujmu. Pod jednou strechou sa stretli najscestovanejší Slováci a vytvorili neopakovateľnú atmosféru. Festival praskal vo švíkoch a zapísal sa ako veľmi úspešný.

Ilustračný obrázok k článku BUBO bál prilákal tisíce Košičanov: Takto to vyzeralo na populárnom cestovateľskom festivale
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko tisícok ľudí si užilo cestovateľskú atmosféru, ktorú im pripravila cestovná kancelária BUBO na svojom bále.
Počas celého dňa bolo v dvoch sálach odprezentovaných 16 originálnych multimediálnych prezentácií. Tie pripravili najväčší odborníci na Afriku, Áziu, Škandidáviu, Európske cesty aj špeciality v podobe cesty na Severný pól a na ostrovy Mikronézie práve od garanta BUBO bálu Ľuboša Fellnera.

Otvorenie festivalu sprevádzal aj krst najnovšej knihy najznámejšieho severského autora Jo Nesba – Netopierí Muž. Vydanie tejto knihy sa uskutočnilo niekoľko dní pred pôvodným plánom, aby sa na cestovateľskom festivale BUBO Bál 2014 mohol krst uskutočniť.

Pohodovú atmosféru dopĺňali rozhovory s rôznymi cestovateľmi či gurmánske zážitky v podobe varenia ázijských špecialít. Festival osviežila nádherná výstava fotografií od zanietených fotografov a cestovateľov Petra Paška, Pala Luku, Jula Nagya a Petra Flynna Nižňanského. Tá priblížila návštevníkom USA, Namíbiu, Island, Čile, Argentínu, Bolíviu a Nový Zéland. Časť výstavy z edície Magical Moments je k dispozícii až do 28.6.2014 v Kul­turparku v Košiciach.

BUBO bál svoju púť ale nekončí a do metropoly východu sa určite vrátia aj o rok.

BUBO bál - výstup
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM