Lenka Fedorová Správy

Budeme po novom nakupovať na košických vianočných trhoch dlhšie? Magistrát reaguje

Košické vianočné trhy lákajú každý rok domácich i návštevníkov mesta. Budeme na nich tento rok nakupovať o čosi dlhšie?

Ilustračný obrázok k článku Budeme po novom nakupovať na košických vianočných trhoch dlhšie? Magistrát reaguje
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Košické Rozprávkové Vianoce patria bezpochyby k najobľúbenejším podujatiam v roku. Napriek tomu, že máme najkrajšie sviatky roka za sebou, košický magistrát sa v uplynulých dňoch zaoberal aj túto témou.

Tradičné košické vianočné podujatie trvá zvyčajne od 5. do 23. decembra a návštevníci na nich môžu nakupovať do 22. hodiny. Podľa zverejnených informácií však starosta Starého Mesta a košický mestský poslanec, Ľubomír Grega, apeluje na predĺženie času predaja.

Podľa jeho slov majú predávajúci i účastníci Košických Rozprávkových Vianoc pripomienky k času predaja. Pýtajú sa, čo bráni v predĺžení času predaja v prípade záujmu občanov do 23:00 pri zachovaní nočného kľudu. Mesto má však v tejto veci, zdá sa, jasno.

Ako sa v reakcii uvádza, podľa priestupkového zákona sa priestupku dopustí ten, kto poruší nočný kľud. Ten samotný zákon nešpecifikuje, prihliada sa však na zákon o ochrane zdravia, ktorý definuje nočný čas od 22:00 do 6:00.

Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho je pri organizácii spoločensko-kultúrnych podujatí potrebné nájsť určité kompromisy. Vzhľadom na to je podľa Rašiho potrebné vnímať aj časový priestor, počas ktorého sa kultúrne podujatia konajú.

,,V prípade Vianočných trhov však nejde o jednodenné, ale viactýždňové podujatie, preto sa javí bežne zaužívanú časovú hranicu dodržať," uviedol v odpovedi Raši. Ako na záver dodal, bez ohľadu na to sa zrejme nikdy nepodarí dodržať dosiahnuť taký stav, aby boli všetky zainteresované osoby absolútne spokojné.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM