Eva Mikulová Samospráva

V Košiciach budú opravovať cesty a chodníky. Mesto vyhlásilo verejnú súťaž, FOTO

Vyhlásili verejné obstarávanie na zákazku Stavebná údržba a opravy pozemných komunikácií v predpokladanej hodnote 8,6 milióna eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach budú opravovať cesty a chodníky. Mesto vyhlásilo verejnú súťaž, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Mesto Košice chce v najbližších mesiacoch masívne investovať do zlepšenia kvality ciest a chodníkov na svojom území. Zákazka je publikovaná vo Vestníku verejného obstarávania. Po jej vyhodnotení a oznámení víťaznej spoločnosti by robotníci a stavebné stroje mohli už čoskoro dávať na cesty a chodníky nový asfaltový koberec.

Viac financií

„Mesto Košice má na tento rok v rozpočte schválených a vyčlenených dvojnásobok financií na opravy mestských a miestnych komunikácií v porovnaní s vlaňajškom. Pred niekoľkými týždňami sme sa stretli so zástupcami stavebných firiem pôsobiacich v Košiciach. Informoval som ich aj o tom, aby sa pripravili na toto verejné obstarávanie,“ uviedol primátor.

Kvôli väčšej transparentnosti procesov vzíde z verejného obstarávania jedna firma, ktorá ponúkne najnižšiu celkovú predpokladanú cenu na opravy ciest v celom meste.

Mesto uzatvorí „Rámcovú dohodu“ na obdobie 24 mesiacov s víťazným uchádzačom, na základe ktorej bude zadávať objednávky už na jednotlivé úseky opráv a rekonštrukcií.

Aj opravy komunikácií

Víťazná firma bude vykonávať opravy bez vylúčenia cestnej premávky na dotknutej pozemnej komunikácii, pričom tam dôjde len k čiastočnému obmedzeniu dopravy. Novinkou je, že do zmluvných podmienok mesto premiérovo zaradilo aj to, že pri rekonštrukcii každého súvislého úseku cesty bude na vodičov „dohliadať“ infoznačka s logom Mesta Košice ako investora opráv.

O termínoch realizácie opráv bude mesto Košice informovať aj na všetkých svojich komunikačných kanáloch a zároveň o nich upovedomí aj príslušné mestské časti.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM