Samospráva

Aký bude nový územný plán mesta? Pripomienkovali ho aj občania

Košický magistrát aktuálne pracuje na vyhodnotení pripomienok ku konceptu nového územného plánu Košíc a príprave súborného stanoviska za mesto.

Ilustračný obrázok k článku Aký bude nový územný plán mesta? Pripomienkovali ho aj občania
6
Galéria
Zdroj: MM Invest/Park Anička

„Cieľom týchto dokumentov je jasne definovať pre spracovateľa územného plánu, ako má pripraviť ďalšiu etapu s názvom Návrh, ktorá sa už nerobí variantne a má mať zapracované všetky pripomienky, ktoré je možné akceptovať. Na spracovanie Návrhu majú riešitelia deväť mesiacov od termínu, keď im odovzdáme pokyny vo forme súborného stanoviska,“ hovorí zástupca hlavného architekta mesta Košice Martin Jerguš.

Pripomienky zapracujú

Návrh bude po dokončení a odovzdaní mestu opäť zverejnený na pripomienkovanie. Jerguš predpokladá, že by sa tak mohlo stať na budúci rok v septembri. „Pripomienky sa vyhodnotia, a ak nebudú zásadné, a ich zapracovaním sa dosiahne všeobecný súhlas s Návrhom, môže byť nový územný plán predložený na schválenie mestskému zastupiteľstvu už v roku 2021,“ dodal.

Koncept nového územného plánu Košíc mohla od vlaňajšieho apríla do 30. septembra 2018 pripomienkovať aj verejnosť, termín uzávierky bol dvakrát predĺžený.

Mesto zaevidovalo viac ako 600 pripomienok. Koncept riešenia bol vypracovaný v dvoch variantoch.

Kým jeden zobrazoval mesto so súčasným počtom obyvateľom, čo je približne 240.000 ľudí, druhý predstavoval podobu mesta v prípade, ak by počet obyvateľov narástol na 300.000.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM