Michal Lendel Rôzne

Byt, aký sa len tak nevidí: Košičanka má doma viac ako 5 000 sviečok

Košičanka vlastní rekordnú zbierku sviečok. Tú v byte zhromažďuje už od roku 1967, keď ju jej zberateľská vášeň chytila na dovolenke pri mori. Dnes sa už pomaly chystá na výstavu svojich najkrajších kúskov v technickom múzeu.

Ilustračný obrázok k článku Byt, aký sa len tak nevidí: Košičanka má doma viac ako 5 000 sviečok
Zdroj: Webnoviny.sk

Zaujímavá zberateľská vášeň chytila obyvateľku z Košíc, ktorej zbierku jej obľúbených sviečok čochvíľa čaká výstava. Ako uvádza portál tvnoviny.sk tento jej koníček ju chytil počas dovolenky ešte v roku 1967. Odvtedy sa jej zbierka poriadne rozrástla. Za celé roky ich nazbierala viac ako 5 000.

„Dcérka bola s prieduškami chorá, tak sme išli prvý rok k moru a tam sme kúpili prvú sviečku. Mala vtedy štyri roky a teraz má už päťdesiat,“ uviedla pre tvnoviny.sk. Za tento čas sa jej v byte nazhromaždila úctyhodná zbierka týchto predmetov, ktorej hodnotu je len veľmi ťažko odhadnúť. „Nikdy som to neprepočítavala na peniaze, lebo by som ich nikdy potom nekupovala,“ povedala.

V súčasnosti sa vášnivá zberateľka pripravuje na januárovú výstavu svojich najkrajších kúskov v Technickom múzeu v Košiciach, ktorú si môže prezrieť široká verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM