Správy

Čaká nás mix počasia: Extrémne horúčavy, búrky s krúpami a silný vietor. KEDY platia výstrahy?

Úvod nového pracovného týždňa prináša kombináciu horúčav, búrok i krúp. V pondelok bude na väčšine územia Slovenska extrémne horúco.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás mix počasia: Extrémne horúčavy, búrky s krúpami a silný vietor. KEDY platia výstrahy?
Zdroj: TASR

V pondelok (12. 8.) bude na väčšine územia Slovenska horúco, teplota môže miestami vystúpiť až na 36 stupňov Celzia. Na svojej stránke na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy 1. a 2. stupňa pre väčšinu územia Slovenska. V platnosti budú od 13.00 do 19.00 h.

Večer by horúčavy mali vystriedať búrky. Najmä na západe Slovenska môže spadnúť 20 – 40 milimetrov zrážok. Hrozí preto zvýšenie hladiny malých vodných tokov a zatopenie pivníc, podjazdov a podchodov.

Pre naše mesto platí 2. stupeň výstrahy na pondelok od 13:00 do 19:00 hodiny. V Košiciach a okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C.

Okrem toho môžu padať krúpy a fúkať silný vietor s rýchlosťou v nárazoch do 85 kilometrov za hodinu. Výstraha pred búrkami platí od pondelka 21.00 h až do utorkového (13. 8.) rána.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM