Lenka Fedorová Kultúra

Čakajú nás Margecianske fajnoty: Nebudú chýbať beľuše, trešenina, ba ani gruľovníky!

Fantastické jedlo, skvelá hudba a tí najlepší kuchári! Margecianske fajnoty prinesú návštevníkom kulinársky zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás Margecianske fajnoty: Nebudú chýbať beľuše, trešenina, ba ani gruľovníky!
Zdroj: TASR

O zaujímavé podujatia nemá okolie Košíc núdzu ani v jeseni. Obec Margecany bude centrom diania kulinárskeho festivalu, ktorý si počas uplynulých rokov získal množstvo fanúšikov. V tomto roku sa naň môžeme tešiť počas dvoch dní.

,,Brušká si naplníte fajnotami z rôznych lokalít Dolného Spiša, úplne príznačné sú beľuše či trešenina, alebo najžiadanejšie gruľovniky," lákajú organizátori.

Na dvojdňovom podujatí nebude chýbať bohatý kultúrny program. V piatok bude na programe večerné letné kino Pod bránou a tiež vystúpenie heligonkárov. V sobotu sa už naplno rozbehne jarmok a ukážka výroby domácich špecialít Dolného Spiša.

Chutné jedlá pripravia gazdinky z Margecian, Kojšova, Jakloviec, Veľkého Folkmára, Kluknavy, Poráča či Smižian. Na pódiu sa vystriedajú detské folklórne súbory, zanôtiť a zakrepčiť ale prídu aj dospeláci z Rumunska, Česka či Srbska.

Počas druhého festivalového dňa sa predstavia šéfkuchári z Rumunska, Srbska, Česka, Ukrajiny, Bulharska a Švédska a všetkých hladošov čaká aj vojenská, poľovnícka a pytliacka kuchyňa. Svoje nové CD pokrstí Folklórny súbor Jadlovec a vystúpi skupina Lojzo.

Na Margecianske fajnoty sa môžete tešiť už 14. a 15. októbra tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM