Správy

Čaputová začala úradovať z Košíc. Stretla sa s dobrovoľníkmi aj utečencami, FOTO

V Košiciach je tento týždeň vzácna návšteva. Pracovný týždeň tu strávi prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová začala úradovať z Košíc. Stretla sa s dobrovoľníkmi aj utečencami, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Zuzana Čaputová bude úradovať z prezidentskej kancelárie v Košiciach od pondelka (25. 4.) do piatka (29. 4.). V metropole východu ju čaká množstvo stretnutí.

Prvé stretnutia

V pondelok zahájila hlava štátu program v mestskej časti Staré Mesto, kde sa stretla so starostom Igorom Petrovčikom a navštívila aj staromestské centrum pomoci pre Ukrajincov. Stretla sa tam s dobrovoľníkmi, ktorý tam pomáhajú aj s utečencami z Ukrajiny.

Ako uviedla mestská časť na sociálnej sieti, prezidentka sa zaujímala ako funguje pomoc, vypočula si príbehy utečencov, matiek s deťmi aj chlapcov – stredoškolákov, ktorí opustili vojnovú Ukrajinu a prechodný domov našli v Košiciach.

Neskôr sa prezidentka stretla s predstaviteľmi samosprávy, s primátorom mesta Jaroslavom Polačekom a košickým županom Rastislavom Trnkom. Spolu s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina) o 14.00 hod. poklepe Čaputová základný kameň stavby nového úseku juhovýchodného obchvatu Košíc.

Ďalší program

Následne má prezidentka v Košiciach na programe návštevu materského centra. „O sociálnej situácii najmä v súvislosti s rastom cien a jeho dosahom na život najohrozenejších skupín bude prezidentka diskutovať s matkami samoživiteľkami v materskom centre na sídlisku Dargovských hrdinov,“ priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Večer prezidentka navštívi predstavenie Milada v Štátnom divadle Košice, ktoré bude venované pamiatke civilných obetí ruskej agresie na Ukrajine.

V stredu (27. 4.) pricestuje do Košíc na pozvanie prezidentky nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Čaputová má počas týždňa naplánované aj stretnutia s občanmi a navštívi aj U. S. Steel Košice a mesto Prešov.

Ako vyzerali prvé hodiny a stretnutia Zuzany Čaputovej v Košiciach si pozrite v priloženej galérii.

Prezidentka Zuzana Čaputová v Košiciach
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM