Eva Mikulová Správy

Celosystémová odstávka teplej vody bude trvať tri dni

Celosystémová odstávka je odstávka primárneho rozvodu (horúcovodu) plánovaná spoločnosťou Tepláreň Košice, a.s. (TEKO) a bude v dňoch 12.6 až 14.6.2018.

Ilustračný obrázok k článku Celosystémová odstávka teplej vody bude trvať tri dni
Foto: Eva Mikulová

Odstávka teplej vody sa týka všetkých OST (odovzdávacích staníc tepla), ktoré sú napojené na horúcovodné rozvody a parnú tepelnú sieť, okrem lokalít napájaných z plynových kotolní. Opakuje sa každý rok a slúži na servis technologického zariadenia.

Teplá voda prestáva tiecť o 00,01 hodine v stanovený prvý deň a trvá maximálne do 24,00 hodiny posledného dňa. Z kohútikov však bude tiecť studená voda.

Dodávku tepla pre prípravu teplej úžitkovej vody spoločnosť Tepelné hospodárstvo (TEHO) obnoví ihneď po nábehu primárneho rozvodu zo strany Teplárne Košice, Odberatelia sa nemusia báť, že počas odstávky teplej vody, budú za ňu musieť platiť. Počas odstávky sú všetky zariadenia na výrobu tepla odstavené. Tepláreň v tom čase nevyrába a nedodáva teplo, to znamená, že fakturačné merače tepla, ktoré sú namontované na odberných miestach, žiadne odobraté teplo nezaznamenajú.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM