Veronika Hunyadiová Šport

Centrum Košíc bude patriť atletike. Predstavia sa aj Volko a sestry Velďákové

Priamo pred Dómom sv. Alžbety sa bude konať mestská atletická súťaž Jump Fest.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Košíc bude patriť atletike. Predstavia sa aj Volko a sestry Velďákové
Zdroj: www.jumpfest.sk

Populárna atletická súťaž JBL JUMP FEST pri košickom Dóme sv. Alžbety sa uskutoční aj tento rok. Už 6. ročník podujatia bude prebiehať 8. a 9. septembra v piatich blokoch.

Nové disciplíny

Hlavný program v kategórii Elite sa začne vo štvrtok 9. septembra o 16.30 hod. a po prvýkrát sa bude skladať až z ôsmich disciplín. Muži i ženy budú bojovať na 60 yardov, 60 yardov cez prekážky, v skokoch do diaľky a trojskoku podľa platných pravidiel IAAF pre danú disciplínu.

Na podujatí nebudú chýbať ani veľmi úspešné odchovankyne košickej skokanskej scény, olympioničky Danka a Janka Velďákové, ktoré sú spolu so Stanislavom Návesňákom, bývalým československým reprezentantom na 400 metrov prekážok, hnacím motorom celého projektu.

V behu na 60 yardov bude súťažiť finalistka tohtoročného juniorského šampionátu v Nairobi slovenská atlétka Viktória Forsterová, ktorá bude súperiť predovšetkým s Jamajčankou Shashalee Forbesovou, striebornou z krátkej štafety z olympiády v Riu de Janeiru 2016. Na rovnakej trati sa predstaví v mužskej kategórii aj Ján Volko.

Prísne opatrenia

Podujatia sa budú môcť zúčastniť len OTP osoby, teda tí, ktorí sú plne zaočkovaní, prekonali ochorenie COVID-19 alebo majú negatívny test a deti do 12 rokov. Kontrolovať sa to bude pri vstupe na športovisko.

Osoby budú označené páskami odlišujúcimi činnosť (športovci, diváci, média, organizátori), čo umožní evidenciu počtu účastníkov. Maximálna kapacita udalosti je 1 000 ľudí a povinné bude nosenie rúška alebo iné prekrytie horných dýchacích ciest.

Ďalšie témy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM