Správy

Centrum mesta znovu OŽILO! Košičania zaplnili letné terasy, FOTO, VIDEO

Otvorenie letných terás vyhnalo do centra množstvo Košičanov.

Ilustračný obrázok k článku Centrum mesta znovu OŽILO! Košičania zaplnili letné terasy, FOTO, VIDEO
8
Galéria

Od pondelka 26. apríla sa po dlhej dobe povolilo otváranie fitness centier aj vonkajších terás podnikov. Hneď v prvý deň to využili aj mnohí Košičania a vyrazili do centra mesta.

Vytúžené otvorenie

Hlavná ulica po ďalšom uvoľnení opatrení doslova ožila. Terasy košických reštaurácií, kaviarní a pohostinstiev vítali zákazníkov už od rána. Majitelia na nič nečakali, a Košičania si tak mohli posedieť na terasách na Hlavnej, Dominikánskom námestí a v okolitých uličkách.

Ľudí vylákalo do centra aj pekné počasie a podniky zažívali najmä popoludní a podvečer doslova nával. Na kávu, dobré jedlo alebo pivo, každý si našiel to svoje. „Už sme sa nevedeli dočkať. Chýbalo nám posedenie so známymi a kamarátmi, teraz máme konečne možnosť dať si spolu jedlo a čapované pivo. To nám chýbalo najviac,“ prezradila nám veselá partia v jednej z prevádzok.

Do svojich obľúbených podnikov dnes vyrazili aj tí skôr narodení. „Pravidelne chodím na prechádzky a konečne som si mohla aj niekde posedieť. Tešila som sa na obľúbenú kávu a koláčik s kamarátkou," povedala nám s úsmevom staršia pani.

Nezabúdajte na opatrenia

Ak sa tiež chystáte navštíviť niektorú z terás, nezabudnite, že potrebujete negatívny test nie starší ako sedem dní. Mali by ste mať tiež prekryté dýchacie cesty. Rúško a respirátor si môžu zákazníci zložiť len na čas, keď pijú alebo jedia.

Terasy tiež musia mať otvorený vchod, priestor môže byť ohraničený maximálne z dvoch bočných strán. Konzumácia je povolená len posediačky, pričom medzi stolmi musia byť rozstupy minimálne dva metre. Po každom zákazníkovi sa musia vydezinfikovať stoly, stoličky aj jedálny lístok.

Ako vyzeral prvý deň otvorených terás si môžete pozrieť vo videu a priloženej galérii.

Viac k uvoľňovaniu opatrení

Zdroj: Facebook
Otvorenie letných terás v Košiciach
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM