han

Černák sa obáva najhoršieho: Prinesie vôbec domov ukázať Stanleyho pohár?

Slovenský hokejista Erik Černák sa vo svojej druhej sezóne v NHL dočkal slávneho Stanley Cupu. Lenže, kvôli pandémii sa môže stať, že sa nezachová tradícia.

Ilustračný obrázok k článku Černák sa obáva najhoršieho: Prinesie vôbec domov ukázať Stanleyho pohár?
Zdroj: Instagram.com/erikcernak

Hráči Tampy Bay získali druhý Stanley Cup v histórii klubu. Pandémia im však urobila škrt cez rozpočet.

Ukrátené Košice?

V minulosti bývalo zvykom, pochváliť sa pohárom v rodnom meste či krajine, odkiaľ je hráč víťazného tímu. Hoci je Černák už doma na Slovensku, nie je isté či jeho rodné Košice uvidia najcennejšiu hokejovú trofej: „Započul som informácie, že sa počká do konca októbra či novembra pre vývoj pandémie. Je to otvorené. Nepovedali áno, ale ani nie. Predsa len sa ešte nevie, či sa začne nová sezóna až po Novom roku. Dúfam, že to dopadne pozitívne a užijem si Stanley Cup aj v Košiciach.“

Je oporou

Obranca sa v drese Tampy Bay Lightning svojimi výkonmi sa navyše zaradil medzi kľúčové postavy mužstva. Po sezóne sa stal obmedzeným voľným hráčom, no v rozhovore pre denník Šport prezradil, že vedenie klubu má eminentný záujem o jeho služby aj v ďalšom období.

„Áno, hneď po konci play-off komunikovali agenti s generálnym manažérom. Určite si budeme volať v najbližších dňoch. Poradím sa aj s rodinou, čo je pre mňa najlepšie. Najmä s otcom, ktorý drží odmalička nado mnou ochrannú ruku. Bez neho by som nebol tam, kde som teraz. Čaká ma veľký krok. Neviem sa dočkať. Tampa však musí najprv vyriešiť priestor pod platovým stropom. Rád by som podpísal kontrakt na viac rokov, aby som mohol potvrdiť, že na to mám.“

Ako sa žilo v bubline

Uplynulá sezóna bola špecifická, poznačila ju pandémia koronavírusu, pre ktorú v marci prerušili súťaž a dlho sa nevedelo, či bude vôbec možné ju dohrať. Po niekoľkomesačnej prestávke sa profiliga rozbehla priamo zápasmi play off v Toronte a Edmontone. Hráčmi museli tráviť čas v izolácii a počas zápasov oželieť divákov.

„V Toronte to bolo oveľa lepšie ako v Edmontone. Mali sme vonku dostatok voľnosti, bol tam bar na streche hotela, bazén. Naskytlo sa oveľa viac možností ako v Edmontone, kde toho veľa nebolo. Našťastie sme tam strávili len pár týždňov. Určite to však bolo náročné. Nevidel som rodinu, kamarátov a v bubline sme zažívali stereotyp. Postupne nám to liezlo na nervy, najmä pre hráčov, ktorí majú malé deti, to bolo náročné. Museli sme obetovať veľa. Stálo nám to však za to,“ priblížil Černák.

View this post on Instagram

🍾

A post shared by Erik Cernak (@erikcernak) on

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM