Veronika Ondo-Cholewová Správy

Červená hviezda sa opravuje vo veľkom: Pozrite FOTO, ako to zatiaľ vyzerá na legendárnom košickom kúpalisku

Legendárne košické kúpalisko Červená hviezda po obnove podľa plánov otvoria do prevádzky budúcu letnú sezónu. Ako to na stavbe pokračuje? Pozrite si FOTO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Červená hviezda sa opravuje vo veľkom: Pozrite FOTO, ako to zatiaľ vyzerá na legendárnom košickom kúpalisku
Zdroj: TASR

Počas letných mesiacov sme vás informovali o začínajúcej obnove Červenej hviezdy. Pamätníci a fanúšikovia Národnej kultúrnej pamiatky, vychýreného a veľmi obľúbeného bývalého kúpaliska Červená hviezda (ČH), majú dôvod na radosť.

Koniec mája

Termín ukončenia prebiehajúcej rekonštrukcie je koniec mája 2016. Potvrdili to na kontrolnom dni na stavbe primátor Košíc Richard Raši a zástupca zhotoviteľa. Rekonštrukciu začali v auguste tohto roku, projekt si vyžiada investíciu zhruba 3,93 milióna eur. „V súčasnosti máme na pracovisku 65 zamestnancov, toto číslo zvýšime na 150 pracovníkov. Práce vykonávame podľa harmonogramu, takže stavba bude ukončená v júni budúceho roku,“ uviedol pre novinárov generálny riaditeľ ISK Philippe Corbel. Rekonštrukcia bude prebiehať aj počas zimného obdobia.

Primátor Richard Raši uviedol, že stavbe predchádzala zložitá príprava, keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku. Oproti odhadom sa podarilo vo verejnom obstarávaní znížiť cenu o takmer milión eur. „Celá rekonštrukcia bude stáť takmer štyri milióny eur, financované je to z prostriedkov mesta a ministerstva vnútra, keďže budovy, ktoré sa v areáli nachádzajú, patria ministerstvu vnútra, pozemky a bazénové telesá patria mestu Košice,“ konštatoval primátor.

Zachovajú pôvodnú pamiatku

Cieľom rekonštrukcie je zachovať autentickosť jestvujúcich objektov národnej kultúrnej pamiatky. Obnovené budú pôvodné šatne, prevádzková budova, bazény pre plavcov i neplavcov, detský bazén. „Novinkou bude úplne nový plavecký a vodnopólový bazén, ktorý bude spĺňať kritériá na to, aby sa pod holým nebom znova mohla hrať nielen vodnopólová liga, ale aj medzinárodné vodnopólové zápasy,“ povedal Raši. Ďalšími novinkami budú rôzne atrakcie, herné a cvičebné prvky v rámci oddychovo–relaxačnej časti. „Myslím si, že z toho vznikne miesto, ktoré bude spájať históriu a zároveň modernú budúcnosť nášho mesta,“ dodal primátor.

Foto: Kontrolný deň na stavbe Obnova kúpaliska Červená hviezda 16. novembra 2015 v Košiciach

Môže vás zaujímať

Dobrá správa pre Košičanov: Budúce leto sa už budeme môcť kúpať na Červenej hviezde! VIZUALIZÁCIE

Obnova Červenej hviezdy napreduje
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM