Rôzne Správy

Revolúcia v doprave? Cestujúcich košickou MHD čakajú od októbra viaceré ZMENY!

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) od októbra zavedie historický aj akciový cestovný lístok (CL).

Ilustračný obrázok k článku Revolúcia v doprave? Cestujúcich košickou MHD čakajú od októbra viaceré ZMENY!
Zdroj: kosice.dnes24.sk

Vo vybraných spojoch bude tiež možná platba bankomatovou kartou. Zároveň sa zruší možnosť zakúpenia si CL u vodiča. Košickí mestskí poslanci na svojom poslednom plánovanom rokovaní v tomto volebnom období schválili v piatok aj bezplatné cestovanie autobusovými linkami č. 28 a 37 počas rekonštrukcie Slaneckej cesty.

Historický cestovný lístok

Historický CL má platiť v historických vozidlách, ktoré sú súčasťou vozového parku DPMK. Sprístupniť ich chcú verejnosti v špeciálnom režime a linkách, ktoré budú v Košiciach premávať.

„Akciový CL bude slúžiť na športové či kultúrne podujatia. Účastník si zakúpi napríklad lístok na hokej, ktorý už v sebe bude zahŕňať CL na MHD,“ spresnil pre TASR generálny riaditeľ DPMK Vladimír Padyšák.

Zavádzajú aj predaj CL v prostriedkoch MHD prostredníctvom platobnej karty.

„Je to len príprava do budúcnosti. V prvej fáze sa budú nachádzať pri druhých dverách v 46 električkách najnovšieho typu. Ďalšie verejné obstarávanie je práve ukončené, sme v procese podpisu zmluvy,“ povedal s tým, že následne by tak v MHD malo byť nainštalovaných ďalších 344 zariadení.

Čo sa zruší?

DPMK zároveň zruší predaj CL u vodiča. Pripomenul, že túto možnosť vylúčili už počas pandémie koronavírusu. Podľa jeho slov išlo tiež o požiadavku odborárov.

Ako dodal, v súčasnosti majú cestujúci k dispozícii viacero moderných foriem, ako si CL zakúpiť, či už prostredníctvom SMS alebo niekoľkých mobilných aplikácií.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM