Rôzne

Cesty v Košickom kraji sú aktuálne zjazdné

Utlačená vrstva snehu do jedného centimetra je prevažne vo vyšších polohách v severných oblastiach, kde nie je povolený chemický posyp. V noci pracovalo 35 sypačov a 12 nakladačov.

Ilustračný obrázok k článku Cesty v Košickom kraji sú aktuálne zjazdné
Zdroj: ŽSK

Cesty v Košickom kraji sú zjazdné, prevažne mokré. Povedala technicko-prevádzková námestníčka riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) Zuzana Fejesová. V noci bolo vo výkone 35 sypačov a 12 nakladačov.

„Mali sme pracovnú noc, sypače sa niekoľkokrát otočili, hlavne vo východnej časti kraja, kde boli snehové prehánky, aj osemkrát za noc. Išlo aj o preventívne posypy. Snehu nebolo veľa, nedal sa ani odstrániť. Problémy neevidujeme, situácia na cestách je pomerne pokojná,“ povedala.

Utlačená vrstva snehu do jedného centimetra je prevažne vo vyšších polohách v severných oblastiach, kde nie je povolený chemický posyp. Ako povedal krajský dispečer pri SC KSK Pavol Jakubec, ide o horské priechody Grajnár, Súľová či Dobšinský kopec.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach podľa operačnej dôstojníčky počas uplynulej noci neeviduje žiadnu dopravnú nehodu, ktorá by súvisela s počasím.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM