Jakub Forgács Správy

Cez víkend na Košice a okolie udrú poriadne horúčavy: Teploty sa vyšplhajú až na 35 °C!

Milovníci letných radovánok sa môžu tešiť! Počasie si pre nich aj v našom okrese prichystalo na víkend darček. Čaká nás krásne letné počasie a ortuť teplomera bude atakovať až 35 stupňov.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend na Košice a okolie udrú poriadne horúčavy: Teploty sa vyšplhajú až na 35 °C!
Zdroj: TASR

Ak milujete čľapkanie sa na kúpalisku či plávanie v jazerách, cez víkend nie je prečo váhať vyraziť k vode. Víkendové dni si pre nás prichystali doslova ideálne počasie pre typický letný relax a chytanie bronzu. Teploty budú počas dní oddychu rásť a v nedeľu sa môžu v Košickom okrese dokonca vyšplhať aj na 35 stupňov.

Pred takýmito teplami už vydali pre náš okres meteorológovia Slovenského hydrometeorolo­gického úradu aj výstrahu prvého stupňa. Tá platí na posledný deň víkendu v čase od 12.00 až do ôsmej hodiny večer. „V okrese Košice sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 32 – 35 °C,“ zdvíhajú varovný prst odborníci SHMÚ.

Ak vyrazíte von a to najmä počas teplotných maxím, treba si dať preto bacha na svoje zdravie. Aj slnko je totiž dobrý sluha, ale zlý pán. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti je nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňujú meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM