Michal Lendel Správy

Chátrajúci areál Malinovského kasární? Má sa premeniť na centrum s obchodmi a bytmi!

Chátrajúci areál Malinovského kasární v centre mesta sa má premeniť na moderné multifunkčné centrum s obchodnými prevádzkami a bytmi. To sú plány spoločnosti, ktorá vo verejnej obchodnej súťaže získala lukratívne priestory za 5,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúci areál Malinovského kasární? Má sa premeniť na centrum s obchodmi a bytmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová, na základe výsledkov verejnej obchodnej súťaže získala areál Malinovského kasární spoločnosť INLOGIS zo skupiny HB Reavis, ktorá za areál mestu ponúkla 5,5 milióna eur.

Premena chátrajúceho areálu

Spomínaná spoločnosť by mala chátrajúci areál v centre mesta premeniť na moderné multifunkčné centrum s obchodnými prevádzkami, kultúrnymi zariadeniami, službami a obytnými jednotkami s dobrým dopravným napojením na existujúcu dopravnú sieť.

„Dlhé roky uzatvorený zabetónovaný areál má potenciál sa zmeniť na podobne atraktívne a zelené centrum ako sa to podarilo v prípade Kasární Kulturparku. Teším sa, že centrum nášho mesta sa rozšíri o ďalšiu modernú atraktívnu lokalitu na trávenie voľného času a na bývanie,“ zhodnotil výsledky súťaže primátor mesta Richard Raši.

Zvyšných 5 miliónov

„Momentálne bežia v súvislosti s verejnou obchodnou súťažou ďalšie procesné úkony, vrátane preukázania finančných zdrojov víťaza súťaže. Ten musí na účet mesta poukázať zvyšných 5 miliónov eur, až potom môže byť podpísaná zmluva s vyhlasovateľom súťaže,“ uviedla Viktorínová. Peniaze, ktoré mesto Košice získa predajom kasární, použije na riešenie finančných záväzkov z minulosti.

Mesto Košice vyhlásilo súťaž ešte 21. 2. 2014, jej predmetom boli pozemky, stavby a drobné stavby na ploche s rozlohou vyše 4 hektárov, obstavanej viac ako 20 budovami, ohraničenej ulicami Moyzesova, Poštová, Kuzmányho a Pri jazdiarni, v severozápadnom dotyku na území ochranného pásma košickej mestskej pamiatkovej rezervácie

Jediná platná súťažná ponuka

„Celkovo prišli do verejnej súťaže dve ponuky, platná však bola iba jedna. Spĺňala všetky požadované náležitosti, od predloženia štúdie, jednotlivých podkladov, až po zloženie zábezpeky 500-tisíc eur na účet mesta. Komisia preto vyhodnotila ponuku uvedenej spoločnosti ako víťaznú,“ dodala hovorkyňa.

Hlavným kritériom s váhovým koeficientom 90% bola pritom výška ponúknutej kúpnej ceny, druhým, s váhovým koeficientom 10%, vypracovanie zámeru využitia areálu kasární podľa predloženej urbanistickej štúdie.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM