Krimi

Chceli DOBRODRUŽSTVO! V košickej bani Bankov ZASYPALO dvoch ľudí, hasiči ich vyslobodili

Hasiči zasahovali v nevyužívanej košickej bani Bankov, zasypať tu malo dvoch ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Chceli DOBRODRUŽSTVO! V košickej bani Bankov ZASYPALO dvoch ľudí, hasiči ich vyslobodili
3
Galéria
Zdroj: KRPZ - Košice

Na prípad upozornil portál tvnoviny.sk. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, oboch sa podarilo vyslobodiť a neutrpeli žiadne zranenia.

"Podľa oznámenia sa sem vybrali na výlet, pričom zostali zasypaní,“ povedal s tým, že bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Podľa tvnoviny.sk išlo o mužov z Holandska vo veku 25 a 26 rokov. Do bane sa vybrali pravdepodobne za dobrodružstvom, informuje portál.

V bani Bankov sa v minulosti ťažil magnezit. Povrchová a podzemná ťažba bola ukončená koncom 90. rokov minulého storočia.

Do priestorov bane je vstup zakázaný. Ako na sociálnej sieti informovalo Ministerstvo vnútra SR, otvorili si mrežu a vošli do jednej zo šácht. Zamestnanci si všimli, že je vchod otvorený, pričom netušili, že sú nejakí ľudia vo vnútri a vchod pre bezpečnosť zatarasili zeminou.

Neskôr muži poslali sms so žiadosťou o pomoc. Záchranným zložkám sa ich podarilo vyslobodiť po približne dvoch hodinách. Vyviazli bez zranení, polícia rieši ich dobrodružstvo ako priestupok.

Prečítajte si aj:

V košickej bani Bankov zasypalo dvoch mužov
3
Galéria
Zdroj: KRPZ - Košice
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM