Správy

Chcete pomôcť životnému prostrediu? Mesto podporí vaše projekty peknou sumou

Košice vyhlásili grantovú výzvu pre projekty týkajúce sa ochrany životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Chcete pomôcť životnému prostrediu? Mesto podporí vaše projekty peknou sumou
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Mesto Košice vyhlásilo grantovú výzvu na podporu udržateľného rozvoja mesta, environmentálnych a ekoinovačných tém. Celková alokácia predstavuje 50 000 eur, pričom jednotlivci môžu získať dotáciu do 4 000 eur a organizácie do 7 000 eur.

Zelená grantová výzva je venovaná na podporu a reflexiu skupín, organizácií a ďalších aktérov, ktorí aktívne pôsobia v oblastiach ochrany životného prostredia na území mesta.

„Zámerom grantovej výzvy je podpora spolupráce medzi samosprávou a odbornou verejnosťou na zvýšení povedomia, spoluúčasti a spolurozhodovaní o udržateľnom rozvoji mesta,“ uviedol magistrát. Ide o starostlivosť o biodiverzitu, modrú aj zelenú infraštruktúru, udržateľnú mobilitu, nakladanie s odpadmi a energiou či využívanie dát pri správe mesta.

Prospešné projekty

Magistrát tvrdí, že chce podporiť všetkých, ktorí sa podieľajú na skvalitnení životného prostredia v Košiciach. Pripomína tiež, že navrhované projekty musia spĺňať parametre všeobecne prospešných a verejne prospešných účelov.

Záujemcovia môžu žiadať o dotáciu prostredníctvom webovej stránky cike.egrant.sk. Povinné spolufinancovanie podaného projektu tvorí desať percent z dotácie. Žiadosti možno podávať do 24. júna.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM