Eva Mikulová Správy

Chcete sa dobrovoľne otestovať v Košiciach? Mesto pripravilo tri miesta

Mesto Košice v spolupráci s mestskou časťou (MČ) Nad jazerom spúšťa počas víkendu na troch odberných miestach bezplatné testovanie obyvateľov antigénovými testami.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa dobrovoľne otestovať v Košiciach? Mesto pripravilo tri miesta
Zdroj: Eva Mikulová , TASR/Milan Kapusta , TASR/František Iván

Podľa primátora mesta Jaroslava Polačeka a starostky MČ Nad jazerom Lenky Kovačevičovej je hlavným dôvodom pomoc obyvateľom mesta, ktorí potrebujú cez víkend ísť služobne alebo za prácou do tzv. červených okresov.

Ak sa chcú v nich pohybovať, musia sa tam preukázať aktuálnym certifikátom o negatívnom výsledku testovania na prítomnosť nového koronavírusu.

Testovať budú cez víkend

Záujemcov otestujú vo Výmenníku Važecká, na parkovisku pri OC Kaufland na Jazere a pri magistráte

Odberové tímy budú vykonávať testovanie počas oboch víkendových dní od 8.00 do 20.00 hod s tým, že posledný odber sa kvôli zhruba polhodinovému čakaniu na výsledok musí v sobotu a nedeľu uskutočniť najneskôr o 19.30 hod.

Všetci ľudia, ktorí sa zúčastnia testovania, dostanú rovnako ako minulý týždeň certifikát, ktorý ich bude oprávňovať na to, aby sa mohli pohybovať po celom Slovensku aj vrátane tzv. červených okresov.

Štát od budúceho týždňa plánuje zabezpečiť bezplatné testovanie antigénovými testami v každom okresnom meste. Výnimkou by nemali byť ani Košice. Bližšie informácie zverejní mesto spolu s Okresným úradom v Košiciach v nasledujúcich dňoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM