Webnoviny - Kultúra

Chinaski mieria na Slovensko, prizvali si Knechtovú

Chinaski tour 2011 s Katarínou Knechtovou odštartuje 25. marca v Trenčíne. Po návšteve šiestich slovenských miest sa hudobníci presunú do Českej republiky.

ChinaskiFoto: SITA/Martin HavranBRATISLAVA 24. februára (WEBNOVINY) – Jedna z najúspešnejších českých kapiel Chinaski vyráža v marci na slovenské turné. Ako hosťa si na koncerty do šiestich miest hudobníci pozvali Katarínu Knechtovú. Prvou zastávkou Chinaski tour 2011 s Katarínou Knechtovou bude 25. marca Trenčín, kde počas takmer dvojhodinového koncertu odohrajú nielen najväčšie hity zo svojho repertoára, ale predstavia aj skladby z aktuálneho albumu Není na co čekat. Nasledovať bude Prievidza, Prešov, Žilina a po košickom koncerte sa kapela presunie do Bratislavy, kde 13. apríla vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube. Chinaski doteraz vydali jedenásť štúdiových albumov, z ktorých vzišli hity ako Tabáček, Zadarmo či Klára. Ich aktuálny album Není na co čekat vyšiel v septembri 2010 a niekoľko mesiacov patril medzi najpredávanejšie albumy v Českej republike. Single Šatna a Spáč často hrávajú aj slovenské rádiá.

Špeciálnym hosťom turné bude Katarína Knechtová. Speváčka, ktorá momentálne pracuje na svojom druhom sólovom albume, vystúpi na turné so svojou kapelou. Chinaski a Knechtová majú so spoločným koncertovaním už skúsenosti. Na jar 2004, keď bola Knechtová speváčkou a líderkou kapely Peha, absolvovali československé turné, ktoré malo úspech na oboch stranách rieky Moravy. Po siedmich rokoch si spoluprácu zopakujú a to nielen na Slovensku, ale i v Česku, kde budú v spoločnom koncertovaní pokračovať v apríli. Vstupenky budú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal od 1. marca.

Agentúru SITA informovala PR manažérka turné Silvia Turnerová.

Termíny Chinaski tour 2011 s Katarínou Knechtovou: 25.3. Trenčín, Piano Club 26.3. Prievidza, Element Club 29.3. Prešov, PKO 30.3. Žilina, Dom kultúry 31.3. Košice, Spoločenský pavilón 13.4. Bratislava, Majestic Music Club

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM