Eva Mikulová Samospráva

Chodníky pri Steel aréne sú „zaplátané“ len dočasne, kvôli bezpečnosti ľudí

Nie sú to abstraktné diela, ako asfaltérske výtvory na chodníku pri Steel aréne nazvali Košičania, ale len provizórne riešenie rozbitých chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Chodníky pri Steel aréne sú „zaplátané“ len dočasne, kvôli bezpečnosti ľudí
Zdroj: Facebook

„Ostali tak po nevyhnutných prácach, ktoré v daných úsekoch musel v súvislosti s inžinierskymi sieťami urobiť zhotoviteľ stavby MET (modernizácia električkových tratí), spoločnosť Eurovia. Košičania ale nemusia mať žiadne obavy. Čiastočné asfaltovanie chodníkov po ukončení prác na jednotlivých úsekoch stavby MET, ktoré naozaj nepôsobí esteticky a ruší dobrý dojem z vynovených električkových tratí, je iba dočasné. Dôvodom je to, aby mohli chodci, cyklisti, mamičky s kočiarmi a seniori po nich bezpečne prechádzať,“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Mesto urobí nové chodníky

Chodníky a cesty, ktoré nie sú predmetom projektu MET, dá mesto Košice do poriadku na vlastné náklady tak, aby boli obyvatelia spokojní.

„Uvedomujeme si, že bude potrebné zabezpečiť súvislú vrstvu asfaltu a uviesť chodníky a cesty do pôvodného stavu. Ďakujem za trpezlivosť motoristom aj chodcom, vieme že to teraz nie je pre nich ideálne, ale urobí sa pre nich nový chodník, a situácia sa tak výrazne zlepší aj čo sa týka ich bezpečnosti. Asfalt na chodníkoch na Moldavskej ceste je naozaj v katastrofálnom stave, práve preto by sme chceli nájsť a vyčleniť finančné prostriedky na to, aby tie chodníky vyzerali tak ako vyzerať majú," uviedol viceprimátor M. Petruško na margo dočasného problému.

Zdroj: Facebook
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM