Správy

Čísla v košickej nemocnici sa nelepšia: S koronavírusom bojuje takmer 300 pacientov

Počet pacientov s ochorením COVID-19 v košických nemocniciach stúpa. V karanténe sú aj desiatky zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Čísla v košickej nemocnici sa nelepšia: S koronavírusom bojuje takmer 300 pacientov
Zdroj: UNLP

Situácia v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) je stále náročná a počet pacientov s ochorením COVID-19 pribúda.

K pondelku (25. 1.) evidovali 296 pacientov s koronavírusom. Pľúcnu ventiláciu potrebuje 24 z nich. Obsadenosť covidových lôžok je už na úrovni 91,64 %. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Zvýšený počet hospitalizovaných pacientov eviduje na covidovom oddelení aj súkromná nemocnica Agel Košice-Šaca. Vzrástol tam aj počet nakazených zamestnancov. Situácia v nemocnici je aj napriek tomu stabilizovaná, TASR o tom informovala hovorkyňa súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Martina Pavliková.

Čísla rastú

Nemocnica v Šaci momentálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 34 pacientom s ochorením COVID-19, pričom 29 z nich potrebuje kyslíkovú liečbu a piati sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. „K dnešnému dňu (25. 1.) evidujeme 67 zamestnancov s ochorením COVID-19, 96 je v karanténe a ďalších 50 je práceneschopných z dôvodu iných diagnóz,“ priblížil aktuálnu situáciu v šačianskej nemocnici jej riaditeľ Ján Slávik.

Ako Pavliková doplnila, nemocnica pozastavila výkony na krčnom oddelení a všetky výkony plastickej chirurgie. Očkovanie prvou vakcinačnou dávkou dosiaľ podstúpilo 691 zamestnancov nemocnice. „Aktuálne v zdravotníckom zariadení očakávajú dodanie vakcín na následné preočkovanie,“ dodala Pavliková.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM