Michal Lendel Správy

Čo bude po novom? Poznáme zmeny grafikonu v prímestskej doprave...

Od polovice decembra chytá zmeny v autobusovej doprave aj prevádzkovateľ prímestskej dopravy v Košiciach. Nový grafikon obsahuje však iba kozmetické úpravy, keďže nedôjde k zrušeniu žiadnej celej linky a taktiež nebude posilnená doprava novými autobusovými spojmi.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude po novom? Poznáme zmeny grafikonu v prímestskej doprave...
Zdroj: TASR

Najväčšie zmeny sa týkajú linky č. 6 odchodom zo Slanskej Huty o 4:32 hodine a vratný spoj č. 5 odchodom zo Slančíka o 4:59. Tie nebudú vedené v cestovnom poriadku na obdobie platnosti 2013/2014. „Vývoj počtu prepravovaných osôb na uvedených spojoch dlhodobo preukazuje nezáujem cestujúcej verejnosti o prvé ranné spoje. Priemerný počet cestujúcich je na spoj 3,5 osoby a priemerná tržba je 0,14 €,“ uviedla vedúca odboru prímestskej a mestskej dopravy spoločnosti Eurobus Eva Čermáková.

Okrem týchto zmien reagoval prevádzkovateľ prímestskej dopravy v Košiciach aj na požiadavky cestovateľskej verejnosti. Preto bude od 15.12.2013 spoj v poobedňajších hodinách zachádzať z Opinej ku ZŠ Kecerovce. Zmení sa aj trasa vytypovaných autobusových spojov zo smeru Trstené p/H, Skároš, Čaňa do centra mesta so zastávkou pri Auparku.

„Na základe požiadaviek cestujúcej verejnosti dôjde aj k časovým úpravám niektorých spojov a budú pridané pri niektorých spojoch aj nové autobusové zastávky. V čase dopravného sedla nebudeme zastavovať na autobusovej zastávke Košice, U.S.Steel, Valcovňa a rázcestie Hrašovík,“ dodala Čermáková.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM