Rôzne

Čo naň hovoríte vy? Zrekonštruovaný podchod so zelenou strechou niektorých Košičanov POBAVIL

Košická radnica sa pochválila zrekonštruovaným podchodom so zelenou strechou. Názory naň sa však rôznia.

Ilustračný obrázok k článku Čo naň hovoríte vy? Zrekonštruovaný podchod so zelenou strechou niektorých Košičanov POBAVIL
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

„Furčania už prechádzajú novým bezpečným podchodom, ktorý sa pýši zelenou strechou,“ zdieľala aj s fotkami novinku na sociálnej sieti košická radnica.

Moderný a ekologický

Podchod na Triede arm. gen. L. Svobodu na Sídlisku Dargovských hrdinov prešiel rekonštrukciou. Chodci tak po novom môžu bezpečne prechádzať zo zastávky mestskej hromadnej dopravy v smere na Kalinovskú a Adlerovu ulicu.

„Aj napriek zdržaniu kvôli nedostatkom v pôvodnej projektovej dokumentácii tu máme moderný, bezpečný a navyše ekologický podchod. Ide o prvý podchod v mestskej časti so zelenou strechou,“ poznamenala radnica s tým, že takáto strecha je nielen oku lahodiaca, ale môže prispievať ochrane životného prostredia, termoregulácii či biodiverzite.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Zrekonštruovaný podchod v Košiciach
5
Galéria

To vážne?

Podľa komentárov na Facebooku však nie všetci sú z novej podoby tohto podchodu nadšení. „Príšernosť a'la 1984,“ ohodnotila jedna z komentujúcich.

„Plechová búda so zelenou strechou, veľmi atraktívne prevedenie hodné aktuálnej dobe,“ pridala sa Jarmila. „Tá zelená strecha, to vážne?“ zareagovala na fotky Veronika.

„Pri vychádzaní autom z Adlerovej ulice počas dňa je zlá viditeľnosť kvôli vysokej streche a stromu,“ poznamenala Anna a to, že zavadzia vo výhľade, podotkol aj ďalší Košičan.

„Aj tá zelená strecha je len vďaka tomu, že sa to opravovalo tak dlho, že zarástla,“ napísal s dávkou humoru Fero.

Podľa ďalšej užívateľky pri všetkom sa však nájdu nespokojní ľudia a nedá sa vyhovieť každému. Podľa nej x ľudí to využije a sú aj za túto rekonštrukciu radi.

Čo na zrekonštruovaný podchod hovoríte vy? Vyjadrite sa v našej ankete.

Páči sa vám tento zrekonštruovaný podchod?

áno 65.7%
nie 34.3%

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM