Eva Mikulová Rôzne

Čo nás čaká? Roztancované mesto, prepad železničky a nebude chýbať ani stavanie mája

Oslavy Dňa mesta Košice sú ako každý rok plné atraktívnych podujatí. Tento rok sa konajú už po 25. krát a ich súčasťou budú i akcie počas hokejového šampionátu

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká? Roztancované mesto, prepad železničky a nebude chýbať ani stavanie mája
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Najkrajší mesiac v roku – máj – začína veľmi príjemne a to štátnym sviatkom. Neseďte však doma, pretože celý mesiac lásky bude v znamení osláv Dňa mesta Košice a Majstrovstiev sveta v hokeji.

Už dnes, 30. apríla, na Hlavnej ulici otvoria obľúbené remeselné trhy a chýbať nebude tradičný folklórny sprievod spojený so stavaním mája, ako aj ľudovým večerom plným hudby a tanca. Súčasťou tohto dňa bude prvýkrát i Folklórny pozdrav dobrovoľníkov, ktorí majú svoje nezastupiteľné miesto, nielen v roku kedy sú Košice Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva.

Otvoria sezónu v zoo aj Detskú železničku

Sezóna detskej železničky začína presne 1. mája a opäť nebude chýbať ani tradičný prepad vláčika a potom obľúbený Majáles na Alpinke. V ZOO otvoria s bohatým programom letnú sezónu.

Mesto sa roztancuje popoludní na Hlavnej ulici. Tanec v meste II. priblíži najznámejšie a najrozšírenejšie tanečné štýly, spolu s atraktívnym programom i záverečným Galakoncertom s exkluzívnym hosťom.

2. máj začína Primátorskou kvapkou krvi. Tento deň sa bude konať aj populárny športovo spoločenský VSE CITY RUN. Košičanov určite poteší aj piaty diel netradičného Koncertu vo Fontáne.

Stavanie mája
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM