Rôzne

Čo sa chystá na víkend? Pozrite si prehľad PODUJATÍ v Košiciach

Najbližší víkend bude v Košiciach patriť najmä filmu. Na programe sú aj ale ďalšie zaujímavé akcie a podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa chystá na víkend? Pozrite si prehľad PODUJATÍ v Košiciach
Zdroj: TASR/František Iván

Aj najbližší víkend (26. – 27. 6.) bude v Košiciach čo robiť. Pozrite si prehľad podujatí a tipy, ako stráviť voľné dni.

Vlakový výlet do Medzeva

V sobotu je na programe ďalší vlakový výlet detskej železnice. Tentoraz vás historický vlak zavezie do Medzeva. Na programe je návšteva hvezdárne, historického hámra aj múzea kinematografie. Lístky na vlakový sú stále k dispozícii online.

sobota, odchod vlaku 8.20, košická železničná stanica

Upratovanie na Terase

Mestská časť Západ na sobotu (26. 6.) zorganizovala upratovaciu akciu Deň čistej Terasy. Odpad sa bude následne zbierať na zelenej ploche nad Starou sladovňou a budú sa čistiť aj detské ihriská na Luníku I a Luníku V (okolie Idanská, Ružová, Muškátova…) a maľovať na nich drevené časti herných prvkov.

Stretávka je o 9.00 hod. pred miestnym úradom Západ. Na deti čakajú atrakcie a program v Zuzkinom parku (Luník I). Všetko potrebné k upratovaniu a guláš po skončení akcie zabezpečí mestská časť.

sobota, 9.00 – 13.00 hod., začiatok miestny úrad Západ, Tr. SNP

Bohatý program v botanickej záhrade

Víkend otvorených záhrad

Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach sa cez víkend zapojí do podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Čaká na vás komentovaná dendrologická prehliadku, na ktorej sa oboznámite so zaujímavými drevinami rastúcimi v areáli botanickej záhrady.

Do areálu platí bežné vstupné, samotná komentovaná prehliadka je zdarma. Kapacita podujatia je obmedzená podľa aktuálnych pandemických opatrení.

sobota, 14.00 – 15.30 hod., Botanická záhrada UPJŠ, Mánesova 23

Detský koncert

V sobotu sa bude v botanickej záhrade konať aj letný koncert. Pôjde o detský koncert zoskupenia Paci Pac. Súčasťou detského koncertu budú aj nafukovací hrad, maskoty a tvorivá dielňa. Lístky na podujatie k dispozícii TU. Vstupné je 9 eur.

sobota, 16.00 hod., Botanická záhrada UPJŠ, Mánesova 23

Filmový víkend

V rámci medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest si môžete aj cez víkend vyberať z bohatej ponuky filmov. Premieta sa od rána až do večera na viacerých miestach – v Kulturparku, Kunsthale, Kine Úsmev aj pod šírym nebom v Amfiteátri. Celý program s možnosťou zakúpenia lístkov nájdete TU.

Kúpaliská hlásia otvorené

Aj keď horúčavy cez víkend ustúpia, kto by sa rád okúpal na košických kúpaliskách má na výber hneď tri. K mestskému kúpalisku Rumanova, ktoré otvorilo 21. júna, sa v piatok (25. 6) pridali aj ďalšie dve košické kúpaliská – Červená hviezda a Ryba Anička.

Všetky tri sú tvorené denne od 9.00 do 19.00 hod. Pre všetky kúpaliská tiež, vzhľadom na aktuálne platné opatrenia, platí obmedzenie kapacity na 50 percent.

Ďalšie letné témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM