Správy

Vodná plocha len kúsok od centra: Čo ponúka košické Jazero? FOTO, VIDEO

Okrem kúpalísk vyhľadávajú Košičania aj prírodné vodné plochy. Obľúbeným miestom na oddych a kúpanie je aj košické Jazero.

Zdroj: Dnes24.sk

Plážové kúpalisko Jazero v mestskej časti Nad jazerom navštevujú v lete stovky Košičanov. Iba kúsok od centra je tak ideálnym miestom na kúpanie a oddych pri vode. Na presun pritom nepotrebujete ani auto, vystačíte si s linkami MHD alebo bicyklom.

Podľa výsledkov odobratých vzoriek z 24. júna voda v jazere vyhovuje na kúpanie. Pod medznou hodnotou sú aj hodnoty cyanobaktérie (sinice) a chlorofyl-a (odber 22 . 6.)

Oddych aj kúpanie

Na to, ako to v týchto horúcich dňoch na košickom Jazere vyzerá, sme sa boli pozrieť osobne. Vstup na pláž je voľný. V čase obeda a popoludní sa nemusíte obávať davov ľudí, najväčší nával sa začína po 16.00 hod. Počas prázdnin bude ale pláž určite plnšia po celý deň.

Či už sa prídete okúpať alebo iba chytať bronz, rozložiť sa môžete pri vode, v tieni pod stromami alebo na malom ostrovčeku ku ktorému vedie pontón. Pre deti sú k dispozícii preliezačka, detské ihrisko aj drevená pirátska loď.

Sociálne zariadenia, sprchy a šatne na prezliekanie boli v čase našej návštevy zatvorené. Na pláži nebol ani plavčík.

Kde sa najesť?

Klasické stánky s občerstvením by ste tu hľadali márne. Najesť sa ale môžete v pizzerii, ktorá ponúka okrem pizze aj bohatú ponuku jedál a niekedy aj langoš, samozrejme. Tekutiny môžete doplniť aj v pohostinstve Pláž, kde si môžete dať čapované pivo (od 1,40 eur), kofolu (1,50 eur) alebo radler (1,60 eur).

Ak dostanete chuť na dobrú kávu, drink či zmrzlinu, pred areálom na Baltickej nájdete malú kaviareň. Otvorená je ale až popoludní od 14.30 hod.

Zábery z pláže na Jazere nájdete vo videu a priloženej fotogalérii.

Jazero v Košiciach
20
Galéria

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM