Aktualizované Krimi

Čo sa deje v slovenských škôlkach? V Košiciach mala úradovať opitá učiteľka, v Trnave vraj zbili dieťa

Rodičia sú pohoršení. V súkromnej škôlke v Trnave mali podľa rodičov zbiť dieťa, v košickej súkromnej materskej škole sa o deti starala žena pod vplyvom alkoholu. Oba prípady skončili na stole polície.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa deje v slovenských škôlkach? V Košiciach mala úradovať opitá učiteľka, v Trnave vraj zbili dieťa
Zdroj: Facebook

Dva prípady za dva dni. Hlavnými aktérmi majú byť zamestnankyne materských škôlok, ktorým rodičia počas pracovnej doby zverili svoje deti. Prvý sa týka súkromnej škôlky v Košiciach, druhý súkromných jaslí v Trnave. Čo sa malo stať?

Bitka v Trnave?

„Takto dnes dobila učiteľka v jasliach môjho vnuka. Už je to na polícii, jasle sa volajú Karolínka. Prosím zdieľajte, nech to vidia všetci rodičia v Trnave.“

Rozhorčená výzva doplnená fotografiou deväťmesačného chlapca s podliatinami na tvári a krku sa objavila na sociálnej sieti v utorok večer. Šokujúci obsah zverejnil užívateľ Facebooku s menom Jarus Zatko. Bližšie informácie o sebe neuvádza, na profilovej fotografii sú dve ženy v zrelom veku.

Médiá neskôr priniesli informáciu, že fotografiu zverejnila chlapcova stará mama. Otec dieťaťa pre portál Pravda.sk uviedol: "Adamkov plač počula Veronika už z ulice, kam smerujú okná jasiel. Na prvé zazvonenie jej nik neotváral, až na druhé. Keď poň prišla hore, sedel sám na zemi a strašne plakal. Keď sa spýtala učiteľky, prečo plače, iba mykla plecami.“

Matka po odchode zo škôlky navštívila lekára a obrátila sa na políciu, ktorá prípad preveruje ako podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví. „Polícia včera prijala oznámenie od matky, ktorá si prevzala 9-mesačné dieťa z jaslí v Trnave s podliatinou na tvári. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci z prečinu ublíženia na zdraví na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania, v štádiu pokusu," uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.

Vedenie súkromného zariadenia Karolínka v Trnave odmieta zodpovednosť za chlapcove zranenia. „So zraneniami Adamka naše zariadenie ani naši zamestnanci nemajú nič spoločné. Všetky publikované informácie sú nepodložené výmysly a dištancujeme sa od nich,“ uviedli na sociálnej sieti.

Alkohol v Košiciach

Ďalší šokujúci prípad sa mal stať v košickej súkromnej škôlke, kde sa mala o deti starať opitá učiteľka. Informáciu priniesol portál košice.korzar­.sme.sk. „Už toho bolo dosť. Dcéru som prihlásila do súkromnej anglickej škôlky na KVP. Učiteľka a majiteľka škôlky zároveň nafúkala policajtom dve promile alkoholu,“ citovali portál jednu z matiek.

Nespokojní rodičia sa obrátili aj na políciu, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „U učiteľky bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu s pozitívnym výsledkom,“ potvrdil hovorca košických policajtov Alexander Szabó pre košice.korzar­.sme.sk.

Škôlka
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM