Správy

COVID automat obmedzí stretnutia s pápežom. Registráciu pre OTP v Košiciach ukončili

Kapacitu podujatí s pápežom v Košiciach výrazne ovplyvnil COVID automat.

Ilustračný obrázok k článku COVID automat obmedzí stretnutia s pápežom. Registráciu pre OTP v Košiciach ukončili
Zdroj: TASR/AP

Registráciu do OTP sektorov pre účastníkov utorkovej (14. 9.) návštevy pápeža Františka na štadióne Lokomotíva aj Luník IX ukončili.

Červený okres

Ako povedal hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach Jaroslav Fabian, súvisí to s nepriaznivou pandemickou situáciou v Košiciach.

Na základe COVID automatu budú Košice od pondelka (14. 9.) v prvom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá červenej farbe.

Veľa ľudí nepribudlo

Kapacita štadióna bola v súvislosti s protipandemickými opatreniami určená na 25.000 ľudí. Pripomenul, že na stretnutí mladých na blahorečení Anny Kolesárovej sa pred tromi rokmi v týchto priestoroch zišlo viac ako 30-tisíc ľudí.

„Aj po sobotňajšom (4. 9.) rozšírení registrácie o režim OTP tak bola rezerva na vytvorenie zóny pre OTP so samostatným vchodom a osobitnou infraštruktúrou. Bude však potrebné zriadiť túto osobitnú priestorovú kapacitu,“ povedal. Sektory pre očkovaných a OTP tak budú úplne oddelené. Plne zaočkovaní si môžu vybrať do ktorého z nich pôjdu

Na stretnutie Svätého Otca s mladými na štadióne Lokomotíva sa zaregistrovalo celkovo okolo 15-tisíc ľudí, z toho tvoria OTP približne jednu desatinu. Na Luník IX sa podľa Fabiana zaregistrovalo 101 OTP účastníkov.

Prísne pravidlá

V červenom okrese môže byť na vonkajších podujatiach v režime OTP kapacita naplnená maximálne na 25 percent, ak sa to nedá určiť, limit je 150 osôb. Pre plne očkovaných je podľa covid automatu počet ľudí na podujatiach bez obmedzenia kapacity.

V režime OTP musia mať zároveň všetci účastníci rúška a v oboch režimoch je povinnosťou organizátorov viesť zoznam návštevníkov s kontaktnými údajmi.

Viac k návšteve pápeža

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM