Aktualizované Eva Mikulová Rôzne

Steel Arénu cvične obsadili teroristi. Polícia si s nimi hravo poradila, VIDEO

V košickej Steel Aréne mali akčné policajné cvičenie. Bol simulovaný teroristický útok so zadržaním rukojemníkov. Policajti sa i takto pripravujú na MS v hokeji.

Ilustračný obrázok k článku Steel Arénu cvične obsadili teroristi. Polícia si s nimi hravo poradila, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/ Polícia Slovenskej republiky

V utorok 9. apríla dopoludnia bolo pred Steel Arénou rušno. Okoloidúci si všimli policajné autá, množstvo policajtov aj so služobnými psami a ozývala sa i streľba. Našťastie sa nekonalo nič dramatické, bol to len policajný výcvik pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v hokeji, ktoré sa budú konať 10. až 26. mája.

Priebeh cvičnej akcie a informácie o výcviku zverejnila polícia na svojej facebookovej stránke. Bol simulovaný teroristický útok a následne teroristi zajali niekoľkých rukojemníkov. Tých potom policajti aj so psami oslobodili a teroristov zneškodnili. Ranených rukojemníkov ošetrovali a odvážali sanitky. Výcviku sa zúčastnili aj hasiči a všetky ozbrojené zložky.

„V súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji od nedele do dnešného dňa prebiehali v Košiciach cvičenia jednotlivých zložiek Policajného zboru. Dnes sa uskutočnila 2. fáza cvičenia C. T. Steel 2019 s názvom „ÚTOK“, počas ktorej jednotlivé zložky Policajného zboru precvičovali postup pri teroristickom útoku. Na tomto cvičení sa spolupodieľali útvary NAKA, špecializované policajné útvary, útvar špeciálnej prokuratúry a útvary v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 1. fáza tohto cvičenia bola zameraná na operatívno-pátraciu činnosť služieb kriminálnej polície a NAKA,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Pri výcviku pracovali s rôznymi variantmi. Napríklad i takými, že sa teroristi zamiešali medzi rukojemníkov alebo že rukojemníci mali rôzne požiadavky. Výcvik preveril pripravenosť a koordináciu všetkých zúčastnených strán. My len veríme, že zasahovať nebudú musieť „na ostro.“

Zdroj: Facebook
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM