Krimi

Dali si do nosa, sadli za volant: V Košickom kraji cez sviatky prichytili opitých vodičov

Počas vianočných sviatkov od 24. do 26. decembra policajti na cestách v Košickom kraji prichytili celkovo osem opitých vodičov, ktorí mali v dychu viac ako jedno promile alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Dali si do nosa, sadli za volant: V Košickom kraji cez sviatky prichytili opitých vodičov
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Policajti boli aj v utorok od skorých ranných hodín na cestách v rámci dopravno-bezpečnostnej akcie Advent.

Opití za volantom

Za volantom odhalili ďalších štyroch opitých vodičov. „Počas dnešnej akcie šoféroval jeden vodič pod vplyvom alkoholu s hodnotou vyššou ako jedno promile a traja vodiči s hodnotou do jedného promile,“ uviedla Ivanová.

Muži zákona sa aktuálne zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi, kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy, ako aj kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi.

Na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky policajti zistili celkom 93 priestupkov, 85 z nich bolo riešených v blokovom konaní, štyri boli vybavené napomenutím a štyri oznámili na ďalšie konanie na dopravný inšpektorát.

Zadržali vodičáky

„Z počtu pokutovaných vodičov napríklad 14 prekročili maximálnu povolenú rýchlosť jazdy, 12 nemali zapnutý bezpečnostný pás, v 14 prípadoch bol nevyhovujúci technický stav vozidla a v 33 prípadoch došlo k iným porušeniam pravidiel cestnej premávky,“ skonštatovala hovorkyňa.

Policajti zadržali päť vodičských preukazov, jedno osvedčenie o evidencii vozidla a dvakrát tabuľky s evidenčným číslom.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM