Správy

Ďalší most v Košickom kraji museli UZAVRIEŤ. Hrozí, že sa samovoľne ZRÚTI

Most cez rieku Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov je od stredy (9. 3.) úplne uzavretý pre autá, cyklistov aj peších.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší most v Košickom kraji museli UZAVRIEŤ. Hrozí, že sa samovoľne ZRÚTI
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Dôvodom je zhoršovanie stavebno-technického stavu mostného objektu. Most pri obci Sirník bude uzavretý až do konca roka. Informovala o tom polícia aj úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).

Obchádzková trasa

„Úplná uzávera pozemnej komunikácie a jej obchádzková trasa je vyznačená dočasným dopravným značením,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Polícia v tejto súvislosti vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, zvýšili pozornosť z dôvodu zmeny dopravného značenia a využili obchádzkové trasy.

Obchádzka v smere z Veľkých Kapušian do Trebišova povedie po ceste II/554 Oborín – Trhovište a následne po ceste I/19 do Sečoviec. V smere z Trebišova bude viesť trasa po ceste I/79 do Kráľovského Chlmca alebo cestami druhej a tretej triedy.

Hrozí zrútenie

Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) uzavrela most na základe záverov z mimoriadnej prehliadky. Uzatvorený bude aj pre peších a cyklistov. „V októbri minulého roka sme odstránili 11 najpoškode­nejších nosníkov, ktoré nahradilo dočasné premostenie, následne bola na most presmerovaná doprava do 7,5 tony s výnimkou autobusov. Aj napriek obmedzeniu nosnosti vozidiel statik konštatoval ďalšie zhoršenie stavebno-technického stavu mosta a odporučil nám most bezodkladne uzavrieť,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Ide podľa neho o podobný prípad, aký nastal na moste v Krivošťanoch aj na moste medzi Kysakom a Veľkou Lodinou, a aj pri tomto moste hrozí jeho samovoľné zrútenie. KSK pripravuje demoláciu mosta, odstránených bude aj zvyšných 33 nosníkov.

Správa ciest KSK v uplynulých mesiacoch zabezpečila vypracovanie projektovej dokumentácie a podpísaná je už aj zmluva so zhotoviteľom, ktorý zabezpečí odstránenie sutín a výstavbu nového mosta. „Pôjde o finančne aj technicky najnáročnejšiu rekonštrukciu mosta v histórii kraja, stáť by mala viac ako 4,1 milióna eur,“ informoval KSK. Most je jedným z najdlhších v kraji, má takmer 200 metrov, postavený bol v roku 1965.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM