Alexandra Kolínská Rôzne

Ďalší prírastok v košickej zoo: Ťavám sa narodilo rozkošné mláďatko :) FOTO

Zvieratkám v košickej zoo sa darí veľmi dobre. Pred týždňom sa počet zvierat opäť rozrástol, kedy na svet prišla rozkošná samička ťavy dvojhrbej.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší prírastok v košickej zoo: Ťavám sa narodilo rozkošné mláďatko :) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Pred šiestimi dňami košickú zoo veľmi potešilo narodenie očakávaného ťavieho mláďaťa. „Samica porodila priamo vo výbehu ráno o pol ôsmej. Pôrod prebehol bez komplikácii. Kvôli väčšiemu pokoju a súkromiu samice i mláďaťa, v jeho ranom veku, sme ich umiestnili v stajni s preddvorčekom,“ uvádza web košickej zoo.

„Malá samička je už dvanáste mláďa narodené v košickej zoo. Matkou mláďaťa sa stala deväťročná samica Vanda. Mláďa je jej štvrtý potomok. Ťavy dvojhrbé (Camelus bactrianus) chováme od roku 1988. Súčasne stádo tvoria dve deväťročné samice, šestnásťročný samec a najmladší prírastok,“ informujú na svojom webe.

Prvý tohtoročný prírastok uzrel svetlo sveta už 7. januára. Prvým mláďaťom, ktoré prišlo na svet v košickej ZOO v novom roku, je ovca kamerunská. Je to už 74 mláďa v rodine oviec kamerunských. Viac sa dočítate v článku Košická zoo má nový prírastok: Pozrite si FOTO tohtoročného prvého mláďaťa.

V košickej zoo sa však na prelome mesiacov február a marec narodili až tri mláďatká. Dve sa narodili v stáde uhorského stepného dobytka a jeden šibal pribudol medzi surikatami. Prečítajte si o tom v článku Babyboom v košickej zoo: Pohľady týchto roztomilých prírastkov vás dozaista očaria :) FOTO.

Zdroj: ZOO Košice

Ťava Vanda porodila roztomilú samičku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM