Veronika Hunyadiová Krimi

Ďalšia tragédia pri Zelenom dvore. Chodec prebehoval cez cestu, zrazilo ho auto

Na ceste z Košíc do Prešova pri Zelenom dvore vyhasol život ďalšieho chodca. Prebehovanie cez štvorprúdovku sa mladému mužovi stalo osudným.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia tragédia pri Zelenom dvore. Chodec prebehoval cez cestu, zrazilo ho auto
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Na frekventovanej ceste pri Zelenom dvore sa v piatok (11. 3.) večer stala tragická dopravná nehoda. Osobné auto tam zrazilo mladého chodca.

Tragická zrážka

O nehode informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. „Krátko pred 21. hodinou viedol 30-ročný vodič z okresu Košice okolie osobné motorové vozidlo zn. VW Passat v smere z Košíc na Zelený dvor, kde mu do jazdnej dráhy náhle vstúpil 18-ročný chodec z Košíc, následkom čoho došlo k zrážke. Chodec pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým žiaľ, na mieste dopravnej nehody podľahol,“ uviedla hovorkyňa.

Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bližšie okolnosti nehody polícia vyšetruje a začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Prebehujú cez cestu

Polícia podľa Mésarovej vie o tom, že v danom úseku nedisciplinovaní chodci prechádzajú cez cestu a tým ohrozujú seba aj vodičov. Zo strany polície je tomuto úseku podľa nej venovaná zvýšená pozornosť a policajti dohliadajú nad bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

„Aj pri včerajšej dopravnej nehode chodec prechádzal cez rýchlostnú cestu na mieste, kde je to zakázané, navyše bez akéhokoľvek reflexného prvku. Žiaľ, to sa mu stalo osudným a po zrážke prišiel o život. Chodci majú možnosť prechádzať cez most ponad rýchlostnú cestu, čo však nevyužívajú, a tým riskujú svoje životy a zdravie,“ dodala hovorkyňa.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM