Alexandra Kolínská Správy

Ďalšia zmena v organizácii dopravy v centre: Z tejto ulice bude teraz jednosmerka!

Vodiči by opäť mali v centre zvýšiť opatrnosť a neprehliadnúť zmeny v doprave. Tentokrát ulicu síce neuzavrú, ale zjednosmernia. Pozrite sa ktorú a prečo...

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zmena v organizácii dopravy v centre: Z tejto ulice bude teraz jednosmerka!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Od nedele 1. 3. 2015 dôjde v rámci modernizácie košických električkových tratí k ďalším dopravným zmenám. Žižkova ulica bude zjednosmernená v krátkom úseku od Štúrovej po parkovisko Žižkova, výjazd zo Žižkovej smerom na Moldavskú a Štúrovu bude zrušený.

„Ide o rozšírenie staveniska o trať a výhybky na vjazde do križovatky zo smeru Štúrova od Moldavskej – posun hranice staveniska o cca 40 m. Z tohto dôvodu sa musí zrušiť vjazd do križovatky zo smeru Žižkova. Súčasne bude odklonený vjazd do križovatky zo smeru Kuzmányho (len s odbočením doprava), a otočením automobilov smerujúcich pôvodne rovno do Žižkovej poza nástupný ostrovček električkovej zastávky cez koľaje spätne ku križovatke, s pokračovaním doprava do Žižkovej,“ uvádzajú na stránke mesta.

Obchádzkové trasy stavby IKD ostávajú podľa informácií mesta bez zmeny, doprava zo Žižkovej od križovatky Kukučínova – Žižkova smer Štúrova sa odkloní do smeru obchádzkovej trasy Kukučínova – Rastislavova – Moyzesova. V úseku Nerudova (parkoviská Žižkova) – Štúrova bude komunikácia Žižkova zjednosmernená v smere od Štúrovej.

„Návrh dočasného dopravného značenia pre usmernenie automobilovej dopravy na dotknutých mestských komunikáciách v MČ Košice – Staré Mesto a MČ Košice – Juh počas prác na rekonštrukcii električkovej trate v križovatke Štúrova – Kuzmányho – Žižkova bol spracovaný tak, aby bola v maximálnej možnej miere zabezpečená plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky,“ dodávajú.

Prečítajte si aj:
Otestovali sme na vlastnej koži: Dostať sa autom cez centrum je viac ako umenie. Čo na to košickí šoféri? Električky naopak: Podľa Dopravného podniku to nie je kuriozita :)

Foto: archív Košice24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM