Michal Lendel Samospráva

Zaujímavé darčeky pre Richarda Rašiho? Čínsky primátor ho prekvapil vskutku unikátnou maľbou!

Je tradíciou, že pri významných zahraničných návštevách obdaruje primátor svojich hostí. Z metropoly slovenského východu si tak odnášajú veci, ktoré im môžu pripomenúť naše mesto. Čo však dostal košický primátor počas svojho úradovania?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé darčeky pre Richarda Rašiho? Čínsky primátor ho prekvapil vskutku unikátnou maľbou!
Zdroj: TASR

Významné osobnosti, ktoré zavítajú do metropoly slovenského východu, neobídu nikdy naprázdno. Ako pre Košice 24 prezradila Linda Šnajdárová z komunikačného referátu košického magistrátu, odovzdáva primátor Košíc Richard Raši dary ako napríklad kópiu erbovej listiny, obraz s historickými budovami mesta, knihy o Košiciach, ktoré poukazujú na pamätihodnosti mesta a jeho históriu, či víťazné víno Košických slávností vína.

„Samozrejme sa zohľadňuje, či už hosť niekedy navštívil Košice, či je to pán alebo dáma a v rámci akého podujatia prichádza do mesta,“ povedala Šnajdárová, ktorá dodala, že naše mesto prijíma návštevy diplomatov, premiérov a prezidentov štátov.

Richard Raši počas svojho úradovania tiež čo-to dostal aj od svojich zahraničných partnerov. Medzi najzaujímavejšie dary, ktorými sa môže košický primátor popýšiť, patrí určite maľba na plátne s menom Richard Raši v čínskych znakoch, ktorý dostal od svojho primátorského kolegu z čínskeho mesta Wuhan.

Nemenej vzácnym je i zrkadlo od patriarchu Jeho Svätosti Bartolomeja, arcibiskupa Konštantinopola – Nového Ríma a Ekumenického patriarchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM