Eliška Šándorová Rôzne

Darujte krv s hokejistami z HC Košice, aj tá vaša môže zachrániť život

Aj tento rok sa rozhodli košickí hokejisti darovať krv a pripraviť tak zásoby pred dovolenkovou sezónou.

Ilustračný obrázok k článku Darujte krv s hokejistami z HC Košice, aj tá vaša môže zachrániť život
8
Galéria
Zdroj: TASR

Nemocnica Košice-Šaca, člen skupiny AGEL, a HC Košice zorganizujú V. ročník Oceliarskej kvapky krvi. Hokejoví fanúšikovia a široká verejnosť sa môžu pripojiť k hráčom a urobiť šľachetný skutok.

Aj tento rok sa rozhodli košickí hokejisti darovať krv a pripraviť tak zásoby pred dovolenkovou sezónou. Na základe skúseností zdravotníkov letná sezóna prináša viac úrazov, preto aj napriek nižšiemu počtu plánovaných operačných výkonov, je potreba krvi aj v prázdninových mesiacoch júl a august vysoká.

„Hokejisti sú pripravení aj tento rok podeliť sa o to najvzácnejšie, čo im koluje v žilách,“ povedal PR manažér klubu, Vojtech Petty a dodal, že „napriek tomu, že viacero hráčov v klube sú nováčikovia, prisľúbili, že túto už tradičnú akciu darovania krvi podporia a prídu.“

V. ročník Oceliarskej kvapky krvi sa uskutoční v utorok 18. júna 2019 v OC OPTIMA. Zdravotníci z Hematologicko-transfuziologického oddelenia nemocnice v Šaci budú čakať nielen hokejistov, ale aj fanúšikov a širokú verejnosť od 9.00 hodiny v priestore pred eskalátormi, na prízemí.

Je potrebné, aby darca pred darovaním vypil dostatočné množstvo tekutín a dal si niečo malé na raňajky, napríklad sladké pečivo. Darcom krvi sa môže stať každý vo veku od 18 do 60 rokov, kto váži aspoň 50 kíl. Dôležité je, aby darca nebol v posledných 6 mesiacoch tetovaný a v posledných 2 týždňoch vážne chorý.

Foto: archív, TASR

3. ročník Oceliarskej kvapky krvi
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM