Správy

Deti dostali nové atrakcie na hranie. Mesto vynovilo ihriská v 17 škôlkach

Modernizáciou pôvodných hracích prvkov a osadením nových zvýšili bezpečnosť a zmenšili pravdepodobnosť úrazu detí v škôlkach.

Ilustračný obrázok k článku Deti dostali nové atrakcie na hranie. Mesto vynovilo ihriská v 17 škôlkach
Zdroj: Mesto Košice

Za približne 320-tisíc eur vymenilo mesto Košice 141 prvkov na 26 ihriskách v 17 areáloch materských škôl (MŠ) a jedných jasliach v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Kolotoče aj šmykľavky

Prvú etapu zrealizovali v závere uplynulého roka, takmer za 146-tisíc eur obnovili ihriská v MŠ Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20, ako aj v Detských jasliach na Jesennej ulici.

V rámci druhej etapy v uplynulých týždňoch vymenili v sume takmer 175-tisíc eur 80 herných prvkov na 14 ihriskách pre deti v MŠ Boženy Němcovej, Družicová, Bernolákova, Budanova, Poľná, Ovručská, Watsonova, Miškovecká a MŠ Za Priekopou v Myslave.

„Môžu sa voziť na nových kolotočoch či využívať vláčiky s tunelmi a vagónikmi, veže so šmykľavkou a rebríkom, trampolíny, lezecké zostavy s lanovou sieťou alebo domčeky s kresliacou tabuľou. Popritom si oddýchnu na nových lavičkách,“ dodáva mesto. Postupne chce investovať do všetkých dvorov MŠ. V jeho zriaďovateľskej pôsobnosti je dokopy 56 materských škôl.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM