Eva Mikulová Správy

Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli

Nostalgický vlak vyrazí na trasu Košice – Betliar - Dobšiná – a späť v poslednú májovú sobotu, 29. mája.

Ilustračný obrázok k článku Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli
Foto: Michal Terrai / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa hrali deti v minulosti? I o tom sa dozviete na ďalšom atraktívnom vlakovom výlete, ktorý poteší práve naše ratolesti.

Nostalgický vlak vyrazí na trasu Košice – Betliar – Dobšiná – a späť v poslednú májovú sobotu, 29. mája. Počet miest vo výletnom vlaku je obmedzený, preto by ste s ich rezerváciou nemali čakať na poslednú chvíľu.

Prečítajte si tiež:

O tom, či mali deti hračky aj v minulosti, čo robili, keď nebol televízor či počítač a ako sa im žilo kedysi v kaštieli sa budú môcť dozvedieť na prvom Veľkom vlakovom výlete z Košíc do Betliara a Dobšinej. Pri príležitosti Dňa detí ho pripravili nadšenci z občianskeho združenia Detská železnica Košice.

Dobrovoľníci z detskej železnice vypravia vlak zostavený z nostalgických červenožltých motorových vozňov Orchestriónov (M 810. 626) už o 7:45 z hlavnej železničnej stanice v Košiciach.

„Čaká nás nabitý program, preto si na tento výlet trochu privstaneme. Cestujúci si budú môcť zvoliť dlhší pobyt v Betliari, alebo v jeden deň absolvovať až dve destinácie – Betliar aj Dobšinú,“ pozýva riaditeľ občianskeho združenia Detská železnica Košice a organizátor podujatia Ľubomír Lehotský.

Prehliadka parku a tvorivé dielne

V Betliari je pre všetkých pripravená mimoriadna prehliadka kaštieľa na tému Život detí v kaštieli. Popri histórii rodu Andrássyovcov sa dozvieme aj o neviditeľnom živote najmenších obyvateľov šľachtického sídla.

Dostatok pohybu zabezpečí individuálna prechádzka priľahlým historickým parkom so vzácnymi drevinami a umeleckými dielami. V prípade priaznivej epidemickej situácie múzeum v Betliari pripravuje aj zaujímavé tvorivé aktivity pre deti.

V Dobšinej zas navštívime banícky evanjelický kostol z 15. storočia so vzácnymi minerálmi na oltári a o živote baníkov sa viac dozvieme v tunajšej banskej izbe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM