Michal Lendel Krimi

Divoká súrodenecká hádka v Čani: Dôchodca strieľal na vlastného brata

V cele skončil dôchodca (65), ktorý sa podľa polície po rodinnej hádke najprv vyhrážal svojmu vlastnému bratovi (55) a potom na neho aj dvakrát vystrelil.

Ilustračný obrázok k článku Divoká súrodenecká hádka v Čani: Dôchodca strieľal na vlastného brata
Zdroj: Webnoviny.sk

V stredu vo večerných hodinách na dvore rodinného domu v obci Čaňa v okrese Košice-okolie sa podľa polície po predchádzajúcej slovnej hádke 65-ročný dôchodca vyhrážal zastrelením svojmu bratovi (55).

„Následne vbehol do svojho rodinného domu, odkiaľ zobral pištoľ kalibru 6,35 mm, ktorú má v legálnej držbe a na dvore ňou namieril a následne na brata dvakrát vystrelil asi z 15 metrovej vzdialenosti. Našťastie ho nezasiahol, avšak svojím konaním u neho vzbudil dôvodnú obavu, že svoje hrozby uskutoční,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vyšetrovateľ dôchodcu obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu nebezpečného vyhrážania. „Obvinený bol so súhlasom službukonajúceho prokurátora Okresnej prokuratúry Košice-okolie, umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov,“ uzavrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM