Alexandra Kolínská Kultúra

Divoký západ v metropole východu: Do Košíc zavíta Pony Express

Táto jazda sa organizuje každý rok na počesť amerického Pony Expressu, kde jazdci na koňoch prevážali poštové zásielky. Tentokrát si jazdci urobia prestávku aj v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Divoký západ v metropole východu: Do Košíc zavíta Pony Express
Zdroj: Dnes24.sk

Všetci, čo sú nadšencami divokého západu, malí, či veľkí, si prídu v metropole slovenského východu na svoje. Do Košíc zavíta špeciálny sprievod na koňoch Pony Express. Jazdci budú mať pred sebou ešte dlhú cestu, preto si urobia malú prestávku aj v našom meste. Takáto jazda s kovbojmi a koníkmi sa koná každý rok.

Prvá jazda Pony Expressu v Európe uskutočnila v roku 1985 v Česku. Postupne sa trasa predlžovala až k jej hraniciam, čo umožnilo rozšírenie trasy Pony Expressu do okolitých krajín – Slovenska, Poľska, Nemecka. Tak vznikla European Pony Express Assotiation, ktorej členom je dnes aj Pony Express Slovakia.

V Európe trasa jazdy Pony Expressu presahuje 3000 km, prechádza štátmi Slovensko, Česko, Poľsko, Nemecko a Holandsko, pričom smer jazdy sa každoročne mení a jazdci celú trasu absolvujú bez prerušenia zhruba za 9 dní. Už podvečer budú jazdci prechádzať aj Košicami a urobia si malú prestávku.

„Pred Auparkom o 16:00 hodine začne sprievodný program a do 17:00 hodiny by tam mali prísť všetci jazdci, ktorí budú prechádzať Košicami a ktorí budú odchádzať z Košíc,“ povedal organizátor Rudolf Vass.

Foto: ponyexpress.sk

Zdroj: Pony Express Slovensko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM