Eva Mikulová Krimi

Do jedenásťročného cyklistu narazilo auto. Utrpel ťažké zranenia

Až dvaja cyklisti utrpeli ťažké zranenia. Do chlapca (11) narazilo auto na priechode pre chodcov, keď po ňom prechádzal a tlačil bicykel. Druhý cyklista z bicykla spadol.

Ilustračný obrázok k článku Do jedenásťročného cyklistu narazilo auto. Utrpel ťažké zranenia
Zdroj: KR PZ Košice

Polícia v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa stala v stredu 3. októbra, pri ktorej utrpel ťažké zranenia maloletý cyklista, začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

„Dvadsaťročný vodič, ktorý prichádzal na osobnom motorovom vozidle od Kmeťovej ulice v Košiciach smerom k Thurzovej ulici, zachytil 11-ročného cyklistu v čase, keď prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov pred križovatkou s Lermontovovou ulicou,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

V rovnaký deň utrpel pri páde ťažké poranenia aj 42-ročný cyklista. „Podľa doposiaľ zistených skutočností smeroval po dvojpruhovej komunikácii po ulici Južné nábrežie v Košiciach smerom k Palackého ulici. Pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu bicykla a sledovaniu situácie v cestnej premávke pri prechádzaní okolo autobusu mestskej hromadnej dopravy do neho rukou narazil. Následne s bicyklom neudržal rovnováhu a spadol na vozovku,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia pripomína, že chodci a cyklisti sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky, a preto je potrebné predvídať a zvýšiť ostražitosť.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM