Eva Mikulová Správy

Do školských lavíc zasadlo viac prváčikov ako minulý rok, stravovanie bude zabezpečené, FOTO

Školy sa dôsledne pripravovali na zvýšený počet stravníkov, ktorý súvisí so štátnou dotáciou na stravovanie žiakov v zariadeniach školského stravovania.

Ilustračný obrázok k článku Do školských lavíc zasadlo viac prváčikov ako minulý rok, stravovanie bude zabezpečené, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Do škôl v Košiciach by malo nastúpiť viac prváčikov ako v predchádzajúcom školskom roku, kedy ich bolo 1995. Informuje o tom mesto Košice na svojej oficiálnej stránke.

Tento rok by ich, podľa údajov získaných zo zápisu, malo byť viac. Presné čísla bude mať zriaďovateľ až vtedy, keď bude jasné, koľko prvákov reálne nastúpilo 2.septembra do školy.

Obedy pre všetkých

Mesto Košice každoročne rozširuje kapacitu materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Pre školský rok 2019/2020 o 4 triedy pre zhruba 90 detí.

V školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa v predchádzajúcich rokoch stravovalo v priemere vyše 74% žiakov základných škôl, na niektorých školách aj viac ako 80%.

Školy sa aj napriek tomu dôsledne a zodpovedne pripravovali na zvýšený počet stravníkov, ktorý súvisí so štátnou dotáciou na stravovanie žiakov v zariadeniach školského stravovania.

Iba v jednom prípade bude potrebné rozšíriť jedáleň pre 800 stravníkov­. V niektorých jedálňach  sa len doplnili  počty miest pri stoloch a všetko, čo k tomu patrí.

„V našich školských jedálňach už tri roky za sebou modernizujeme, nahrádzame aj staré gastrozariadenia a zabezpečujeme nové. Takmer do každej jedálne sme nakúpili konvektomaty a iné zariadenia, ktoré nám pomôžu zvládnuť  zvýšené počty stravníkov. Poskytli sme  školám finančné prostriedky aj na zabezpečenie elektronických systémov na kontrolu dochádzky žiakov a pravidelne stav monitorujeme,“ povedala Alžbeta Tamásová, vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM