Alexandra Kolínská Správy

Dobrá správa pre košických vodičov? MHD týždeň zadarmo, pozrite si podmienky!

Od 16. septembra do 22. septembra 2015 sa uskutoční už tradičné podujatie Európsky týždeň mobility, do ktorého sa zapojí vyše 1000 miest z 33 rôznych krajín. Mesto Košice sa opäť rozhodlo pre bezplatnú MHD, avšak upozorňuje na podmienky!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre košických vodičov? MHD týždeň zadarmo, pozrite si podmienky!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Košický dopravný podnik sa zapojí do Európskeho týždňa mobility (ETM). Počas týždňa od 16. do 22. septembra 2015 môžu cestujúci jazdiť v MHD bezplatne. Cestujúci sa pri kontrole platného lístka bude musieť preukázať originálom vodičského preukazu.

„Chceme takto motivovať Košičanov, ktorí využívajú na dopravu po meste len osobné motorové vozidlá, aby si vyskúšali aj cestovanie mestskou hromadnou dopravou, ktorú prebiehajúcou modernizáciou neustále skvalitňujeme,“ povedal primátor mesta Košice Richard Raši.

„Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa nevzťahuje na nočné spoje a dodatočné preukázanie sa vodičským preukazom nie je možné,“ uvádza hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami. Ide o celoeurópsku akciu do ktorej sa zapájajú desiatky miest, v snahe podporiť verejnú dopravu, aby tí občania mesta, ktorí bežne nevyužívajú MHD, podporili verejnú dopravu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM